VIDEO FOTO Țigări de contrabandă de aproape un milion de lei confiscate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Izvoarele Sucevei au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, la data de 2 octombrie 2021, în jurul orei 01.00, în timp ce se aflau pe DC 86A, aceștia au observat, venind dinspre cătunul Coblioara, un microbuz înmatriculat în Franța. Polițiștii de frontieră au făcut semnalele regulamentare pentru oprirea mașinii în trafic. Însă șoferul a ignorat semnalele și și-a continuat deplasarea. Imediat, polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea microbuzului pe care, după aproximativ un kilometru, l-au găsit abandonat în curtea unui imobil din localitatea Bobeica.

În urma cercetărilor făcute la fața locului, în interiorul microbuzului au fost descoperite mai multe colete cu țigări, care au fost transportate  la sediul Sectorului PF Izvoarele Sucevei. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 79.990 de pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară și din magazine de tip duty free.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 935.883 de lei a fost confiscată, mașina a fost indisponibilizată pentru continuarea cercetărilor, iar în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale. Cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. 

Adauga comentariu