VIDEO FOTO Țigări de contrabandă de peste 120.000 de lei confiscate de polițiștii de frontieră

La data de 24 iunie 2021, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu colegii din cadrul SPF Vicovu de Sus, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră au observat, la aproximativ un kilometru de linia de frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, mai multe persoane care transportau colete voluminoase si se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul ţării.

În momentul observării echipajului poliției de frontieră, persoanele au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin. În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite patru colete cu ţigări care au fost transportate la sediul STPF Suceava unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.835 de pachete cu țigări.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 79.969 de lei, a fost confiscată.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina au desfăşurat, în cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.30, o acţiune pentru combaterea contrabandei, în urma căreia au observat, la aproximativ 400 de metri de linia de frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Straja, două persoane care transportau colete voluminoase. Aceștia au acţionat pentru reţinerea contrabandiștilor, au somat persoanele prin voce şi, pentru că acestea nu s-au supus somaţiilor, au fost executate două focuri de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare. Persoanele au abandonat coletele şi au fugit spre localitatea Straja. Imediat, au fost dispuse măsuri pentru depistarea tuturor persoanelor implicate precum şi supravegherea și cercetarea zonei.

La faţa locului au fost descoperite opt colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.820 de pachete, în valoare de 44.694 de lei.

În ambele cazuri, cantităţile de țigări au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, dar şi trecere ilegală a frontierei de stat, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Adauga comentariu