VIDEO FOTO Țigări de contrabandă de peste 150.000 de lei descoperite în zona Punctului de Trecere a Frontierei Vicșani

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, în zona de competenţă și în Punctul de Trecere a Frontierei Vicşani feroviar, peste 15.000 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de peste 155.000 lei, care urmau a fi introduse ilegal în ţară. Un cetăţean român a fost amendat, iar un alt bărbat cu dublă cetăţenie româno – maghiară este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

La data de 25 septembrie 2019, în jurul orei 16.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicşani feroviar, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au făcut un control amănunţit asupra trenului internaţional de călători, care circula pe ruta Vadul Siret – Suceava.

Astfel, echipa de control a descoperit în podul unui vagon, ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 2.280 de pachete ţigări, de provenienţă ucraineană.

În urma verificărilor s-a stabilit că ţigările aparțin cetăţeanului român T. D., în vârstă de 51 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

Ţigările în valoare de 3.420 lei au fost confiscate, iar suceveanul a fost sancţionat contravenţional, de către autorităţile vamale, cu amendă în valoare 10.000 de lei.

Şi polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat, trei persoane care transportau colete voluminoase spre interiorul țării.

Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea acestora, dar deoarece indivizii nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această dată contrabandiștii nu s-au oprit, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei au fost descoperite opt colete care conțineau cantitatea de 12.720 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 148.824 de lei.

În acest caz, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Adauga comentariu