VIDEO FOTO Un bărbat dispărut de un an de zile din Lipoveni ar fi fost omorât de o vecină cu care obișnuia să întrețină relații sexuale: „S-a spus că l-a <<achitat>> ea, dar cine știe ce a fost”

Dispariția unui bărbat din satul Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei, stârnește rumoare printre localnici. Ultimele zvonuri apărute prin localitate și verificările făcute de polițiști par să conducă mai mult către o crimă decât spre o dispariție.

Ionuț Ivanov (34 de ani), din satul Lipoveni, a dispărut la data de 24 februarie 2019, dată de la care nimeni nu mai știe nimic despre el. În cursul zilei respective, bărbatul a dat o petrecere în cinstea fiului său, care tocmai împlinise vârsta de opt ani. Spre seară, el a mers la un vecin, unde a consumat băuturi acoolice, după care a revenit la locuința părinților săi, unde locuia împreună cu cei doi copii, fiind divorțat de soție.

În seara zilei de 24 februarie 2019, Ionuț Ivanov a ieșit din casă în tricou, pantaloni de trening și în papuci, lăsându-și în camera în care dormea țigările și telefonul mobil.

                            Casa în care a fost văzut ultima dată Ionuț Ivanov

De atunci și până în prezent, nimeni nu mai știe nimic despre bărbat, rudele și vecinii neputându-și explica cum ar fi putut ca Ionuț Ivanov să dispară din senin.

Polițiștii și pompierii l-au căutat pe raza comunei, aceștia făcând verificări în toate fântânile din localitate și chiar în iazul Lipoveni. O anchetă a polițiștilor din Mitocu Dragomirnei a scos însă la iveală un alt scenariu pe care nici un sătean nu părea că și-l poate imagina.

Atras în capcană de ibovnică?

Ionuț Ivanov și o vecină al cărei soț era plecat la muncă în Spania obișnuiau să întrețină relații sexuale în casa femeii. În ultima perioadă, din gospodăria vecinei respective, oamenii legii au ridicat mai multe probe, nefiind scoasă din calcul ipoteza comiterii unei crime.

Conform vecinilor, Ionuț Ivanov ar fi mers în casa vecinei sale, unde ar fi căzut pradă unui joc sexual. Bărbatul ar fi fost legat de pat, i s-ar fi pus un sac în cap, iar ulterior ar fi fost lovit de mai multe ori cu ciocanul în cap. Ulterior, sătenii spun că femeia l-ar fi tranșat pe acesta și l-ar fi aruncat pe bucăți la gunoi. Această „poveste” a fost lansată în comunitate chiar de către soțul femeii bănuite că ar fi jucat un rol important în dispariția lui Ivanov.

Zvonurile lansate de către sătenii din Lipoveni sunt alimentate și de faptul că femeia respectivă a dispărut din localitate și nimeni nu știe unde se află de mai bine de trei luni.

„Nu pot să vă spun prea multe, din cauză că nu pot să vă spun pentru că nu știu amănunțit. Ea e plecată, l-a părăsit și a plecat. Dar unde e plecată, habar nu am. Așa a fost preconizat că el umbla la ea, așa ca bărbatul. Ea a fost plecată, dupaia a revenit, iar a fost anchetată, a fost la detectorul de minciuni, cine spune, ăștia tot ascund, nu ne spune nimeni nimic. Mai venea Poliția pe aici, o ridica și pe ea să facă niște declarații. S-a spus că l-a <<achitat>> ea, dar cine știe ce a fost”, ne-a povestit un vecin.

O altă localnică care are casa pe aceeași stradă nu își poate explica dispariția lui Ionuț Ivanov și ne-a precizat că zvonul conform căruia acesta ar fi fost omorât de către o vecină cu care se mai iubea din când în când a fost lansat chiar de către soțul femeii.

„El a dispărut duminică seara și abia joi a început să se vorbească pe stradă că nu mai e. (...) Eu am aflat tot vara asta, tot de la bărbatul lu’ aia. La noi în sat așa ceva nu a mai existat. Dacă pleca el nu-și lăsa telefonul, nici țigări, mai ales țuica sub pernă”, a povestit o vecină.

Dosar de ucidere din culpă deschis de polițiștii suceveni

Polițiștii suceveni continuă cercetările în acest caz destul de complicat, de la începutul acestui an și până în prezent, trei persoane bănuite că ar ști despre soarta lui Ionuț Ivanov fiind testate cu aparatul poligraf.

„În data de 24 februarie 2019, polițiștii au fost sesizați cu privire la dispariția unui bărbat în vârstă de 34 de ani, din localitatea Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei. În urma sesizării, dar și a verificărilor efectuate, s-a constatat că cel în cauză a dispărut de la domiciliu fără nicio urmă, fiind căutat atât de membrii familiei, cât și ulterior de polițiști. De asemenea, pentru a se dispune măsuri procedurale specifice, polițiștii au întocmit în cauză pe lângă procedurile privind dispariția de persoane și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, un dosar penal in rem, pentru a fi dispuse, așa cum spuneam, proceduri specifice. De altfel, în cadrul acestui dosar penal au fost audiate mai multe persoane s-au desfășurat mai multe activități polițienești printre care și testarea cu aparatul poligraf a unor persoane bănuite că au legătură cu dispariția bărbatului în vârstă de 34 de ani. La această oră, activitățile de căutare sunt continuate, acesta fiind semnalat pe plan național, cât și pe plan internațional, ca persoană dispărută, polițiștii desfășurând sub coordonarea Parchetului activități specifice de identificare”, a declarat comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Găsirea sau stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care a dispărut Ionuț Ivanov sunt departe de a fi lămurite, însă cert este că dispariția bărbatului a stârnit multe dileme printre cetățenii din Lipoveni.

Comentarii

Cubeniuc Sabina

12.03.2020 00:55

Bunaziua, sunt Cubeniuc Sabina, nepoata lui Ionuț Ivanov barbatul care a desparut de 1 an. Vă rog să actualizați site-ul dvs dacă aveți noutăți. Familia mea este foarte îngrijorată, deoarece suntem în Italia și nu reusim să rămânem în legătură cu politica etc ...Multumesc foarte mult, pentru noi este foarte important.Cubeniuc Sabina

Adauga comentariu