VIDEO FOTO Un microbuz burdușit cu țigări de contrabandă în valoare de aproape 400.000 de lei a fost abandonat în curtea unui gospodar din Vicovu de Sus

Ieri, 10 noiembrie 2019, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a avut loc o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel,  un echipaj al poliției de frontieră a observat în curtea unui imobil de pe raza localității Vicovu de Sus un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în  Marea Britanie, în care erau colete voluminoase.

Proprietarul imobilului a declarat că nu știe cine a lăsat microbuzul pe proprietatea sa, iar cu acordul acestuia, poliţiştii de frontieră au intrat în curte și au constatat că în interiorul autovehiculului erau mai multe colete cu țigări. În aceste condiții, s-a luat măsura conducerii vehiculului cu țigări la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 32.400 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 379.000 de lei, a fost confiscată, iar microbuzul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 20.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Suceava, în continuare fiind făcute cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Adauga comentariu