VIDEO FOTO Un nou complex de cabane construit ilegal a fost descoperit în satul Ciumârna, într-un loc de poveste

Moda complexelor de cabane construite ilegal prinde tot mai mult contur pe raza județului Suceava. Săptămâna trecută am arătat cum în localitatea Deia din comuna Frumosu, un afacerist local și-a ridicat fără niciun fel de document un impresionant complex de cabane într-un peisaj de poveste.

Reporterii Ziar de Suceava au descoperit un nou astfel de stabiliment, de data aceasta pe raza satului Ciumârna, comuna Vatra Moldoviței. Într-un pâlc de pădure, în apropiere de DN 17A, ia naștere un complex format din cinci cabane construite din lemn masiv.

Clădirile, destul de interesante, au fost construite fără autorizație de la Primăria comunei Vatra Moldoviței. Situația ar fi una mult mai deosebită deoarece cabanele ar fi ridicate pe teren forestier fără niciun fel de aviz de la Direcția Silvică Suceava.

„Eu nu știu de așa ceva. Nu știu ca aceste persoane să fi solicitat certificat de urbanism și bineînțeles nici autorizații”, a declarat Gabriel Niga, viceprimarul din Vatra Moldoviței.

Conform sătenilor, respectivul complex de cabane ar fi construit de către Gheorghe Teodor Ciornei și Narcis Traian Iliesi, fiul primarului din Moldovița.

Reporterii Ziar de Suceava l-au contactat pe Narcis Traian Iliesi care a spus că nu are nicio treabă cu cele cinci căbănuțe construite pe raza satului Ciumârna.

„Nu construiesc, n-am construit niciodată. Îl cunosc personal pe Ciornei, într-adevăr, dar nu am habar despre treburi din astea. Suntem prieteni, dar nu știu de unde și până unde s-a ajuns la treaba asta că aș avea eu treabă cu cabane în Ciumârna. Mai colaborăm din când în când cu un lemn, cu o scândură, pentru că avem firme amândoi, dar alte chestii nu îmi aparțin. Nu știu dacă o făcut, n-o făcut, ce-o făcut, e treaba lui, dacă este vorba despre ceva ce are el. Dar sub nicio formă nu am nicio treabă eu”, ne-a spus Narcis Traian Iliesi.

Am încercat să-l contactăm și pe Gheorghe Teodor Ciornei, însă acesta nu a fost de găsit.

Narcis Traian Iliesi și Gheorghe Teodor Ciornei sunt ambii patroni de gater. Primul deține SC Narilserv SRL Râșca, Moldovița, iar cel de-al doilea SC Ucitemar SRL Ciumârna, Vatra Moldoviței. Ambele firme sunt specializate în exploatare forestieră.

Interesant este faptul că pe profilul său de Facebook, Gheorghe Teodor Ciornei susține că ar fi angajat la SC Narilserv SRL, firma lui Narcis Traian Iliesi.

Am solicitat Direcției Silvice Suceava să facă verificări în acest caz. Ni s-a promis că reprezentanții instituției se vor deplasa mâine la fața locului și că vom fi informați despre cele constatate.

Adauga comentariu