VIDEO FOTO Un vicovean și-a burdușit garajul cu țigări de contrabandă. Procurorii DIICOT au găsit aproape 30.000 de pachete cu țigări

La data de 4 iunie 2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Mihai Bodale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi contrabandă.

Anchetatorii au reţinut faptul că, începând cu anul 2019, inculpatul Mihai Bodale împreună cu inculpaţii J. L., L. V., precum şi cu alte persoane, s-au constituit într-un grup infracţional organizat, care a acționat în mod coordonat în scopul săvârșirii unor infracțiuni din sfera contrabandei cu produse accizabile, respectiv ţigări nemarcate sau marcate necorespunzător.

La data de 3 iunie a.c., cu ocazia percheziţiilor domiciliare  efectuate în acest caz, în garajul locuinţei inculpatului Mihai Bodale, de pe raza  localităţii Vicovu de Sus, a fost găsită şi ridicată cantitatea de 26.658 de pachete de ţigări nemarcate, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Adauga comentariu