VIDEO FOTO Zona de agrement Tătărași o ia la vale: „Am emis certificatul de urbanism și facem documentația necesară pentru lucrări de reabilitare”

La trei ani de la inaugurare, zona de agrement Tătărași începe să o ia la vale. Problemele au apărut din cauza izvoarelor subterane și a terenului argilos pe care a fost amenajat cel mai modern parc din municipiul Suceava.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, recunoaște că sunt probleme la zona de agrement Tătărași, însă dă asigurări că vor fi remediate, după ce documentația necesară în acest sens va fi întocmită.

„Din păcate avem o problemă la zona de agrement Tătăraşi, o alunecare de teren, fiind afectate o parte din trotuare, până la iazul nr. 2, acolo unde era foișorul pentru activități culturale, pe care am fost nevoiți să-l scoatem din apă, pentru a fi montat în partea de sus. Am emis certificatul de urbanism și facem documentația necesară pentru lucrări de reabilitare, să consolidam o porțiune din malul care a alunecat. Zona de agrement este una foarte frumoasă și vrem ca totul să se desfășoare în condiții de siguranță”, a declarat primarul Ion Lungu.

Este interesant de urmărit ce probleme vor apărea la zona de agrement de pe malul râului Suceava, dacă pe Tătărași încep să zboare pavelele și bordurile doar din cauza unor izvoare subterane.

În primăvara anului 2018, Primăria municipiului Suceava a inaugurat prima zonă de agrement din oraş, parcul fiind ridicat în urma unei investiţii de peste șase milioane de lei. Încă de la început oamenii care au încercat să meargă în parcul respectiv au observat lipsa unei parcări mai mari (există una, în care încap 15 maşini), astfel că multe dintre maşini sunt lăsate pe marginea drumului sau pe unde apucă fiecare.

Terenul de fotbal are barele plasate în faţa liniilor de la porţi, terenurile de tenis au garduri la mai puţin de jumătate de metru de linia de fund, iar iazurile nu sunt îngrădite astfel că oricând ar putea să cadă un copil în apa ce are pe alocuri o adâncime de trei metri.

O altă problemă sesizată de suceveni în zona de agrement de la Tătăraşi este prezenţa băncilor din fier, care se încălzesc foarte tare şi în aceste condiţii practic oamenii nu se pot aşeza pe ele în perioada când temperaturile de afară sunt foarte ridicate.

Deşi erorile de execuţie de la prima zonă de agrement din Suceava sunt extrem de vizibile, cei de la Primărie au susținut mereu că lucrurile au fost făcute în ordine şi că nu ar exista niciun fel de problemă acolo.

Zona de agrement Tătăraşi se întinde pe 7,5 hectare de teren situat la baza dealului cu acelaşi nume din municipiul Suceava. Primăria a construit acolo terenuri de sport, de minigolf, locuri de joacă pentru copii, un debarcader cu bărci şi hidrobiciclete pe iazul care întinde pe 10.000 de metri pătraţi, o cafenea şi un foişor.

Investiţia municipalităţii – care s-a ridicat la peste șase milioane de lei, faţă de aproape 11 milioane de lei cât a fost valoarea rezultată din indicatorii tehnico-economici – a fost realizată de firma botoşăneană Victor Construct.

La vremea respectivă, reprezentații Primăriei municipiului Suceava susțineau că se doreşte alocarea către zona de agrement Tătăraşi a sumei de un milion de lei. Din aceşti bani urmau să fie amenajate sisteme de tiroliană şi escaladă pentru copii şi separat pentru adulţi, grupuri de cişmele cuplat cu sisteme de udare spaţii verzi. De asemenea, se dorea extinderea sistemului de alei de pavele şi piatră către noile obiective, realizarea unei piste de bowling şi montarea de camere video, precum și plantarea de specii de foioase şi arbuşti în zonele deficitare.

Adauga comentariu