VIDEO Garda Forestieră Suceava a descoperit 32 de cioate tăiate ilegal într-o pădure administrată de către Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița

Ieri, reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control în pădurile administrate de către Traian Iliesi (primarul comunei Moldovița) și Dumitru Chariuc, din comuna Moldovița. Controlul a fost efectuat în fondul forestier privat Rașca. Acțiunea Gărzii Forestiere Suceava a pornit în urma unor suspiciuni cu privire la faptul că în respectiva zonă ar fi fost tăiați mai mulți arbori, iar lemnul obținut ar fi fost furat.

Reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava împreună cu polițiștii din Vama au găsit 32 de cioate, din specia molid, brad și fag în fondul forestier privat Rașca, aparținând lui Traian Iliesi. Respectivul teren nu a fost dat în pază. Specialiștii consideră că cioatele sus-menționate au o vechime de 1 - 3 ani.

De asemenea, în fondul forestier privat Rașca al lui Dumitru Chariuc au fost descoperite 20 de cioate din specia molid, brad și fag, cu o vechime între 1 - 3 ani.

Volumul arborilor tăiați și valoarea prejudiciului urmează a fi calculate de către specialiștii Gărzii Forestiere Suceava.

În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”.

Reporterii Ziar de Suceava au încercat să obțină un punct de vedere din partea edilului Traian Iliesi, dar după ce acesta a auzit cine în contactează și ce vrea ne-a închis telefonul în nas și nici că a mai răspuns.


Primarul comunei Moldovița, Traian Iliesi, vrea să lase comuna fără internet pentru că localnicii află prea multe de pe Facebook

AUDIO Limbajul de golan al primarului din Moldovița, supărat pe localnicii care îi poartă grija

 

 

Adauga comentariu