VIDEO Gateristul care l-a atacat cu un topor pe activistul de mediu Dănuț Ghinghiloschi a fost trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți l-au trimis în judecată pe gateristul Liviu Olărean, cel care l-a atacat cu un topor ciocan pe un activist de mediu și i-a distrus mașina celui din urmă, pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere”.


La data de 12 noiembrie 2020, în jurul orei 15.30, Dănuț Ghinghiloschi (24 de ani), din orașul Solca, a anunțat poliția cu privire la faptul că o persoană i-a vandalizat mașina în curtea societății SC Holz Transport SRL Marginea.

Pe la ora 15.10, apelantul, șofer al unui autoturism marca BMW X6, cu volan pe partea dreaptă, înmatriculat în Marea Britanie, ar fi observat un camion care tracta o remorcă pe raza localității Rădăuți. Atât camionul, cât și remorca ar fi fost supraîncărcate cu lemne. Tânărul s-a angajat în urmărirea camionului în cauză, dinspre Rădăuți spre Marginea, cu scopul de a-i anunța pe polițiști cu privire la faptul că autoutilitara respectivă circulă fiind supraîncărcată. Dănuț Ghinghiloschi nu a mai sunat la poliție, ci doar a urmărit camionul până în curtea SC Holz Transport SRL Marginea, unde șoferul autoutilitarei a oprit. 

La un moment dat, după ce șoferul camionului ar fi oprit ansamblul de vehicule în curtea societății menționate, acesta a coborât din camion și a mers spre societate.

Dănuț Ghinghiloschi a ieșit și el din mașină și a perindat prin zonă. După ce acesta s-a întors la mașină a observat faptul că geamul lateral dreapta spate este spart.

Având în vedere faptul că pe bancheta de lângă geamul spart a fost uitat sau lăsat un ciocan dreptunghiular, polițiștii au stabilit că acela ar fi obiectul folosit pentru spargerea geamului.

În urma cercetărilor, oamenii legii constatat și faptul că Liviu Olărean (29 de ani), din comuna Marginea, administratorul societății SC Oliver Truck SRL Marginea ar fi făptașul care a spart geamul. 

Obiectul de activitatea al societății Oliver Truck SRL este „comert cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de constructie si echipamentelor sanitare”.

Dănuț Ghinghiloschi a formulat plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, estimând valoarea prejudiciului la suma de 300 de euro.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere”.

Cu câteva ore înainte de acest eveniment, un kamikaze cu Mercedes s-a izbit în mașina lui Daniel Bodnar pentru a-l împiedica să urmărească un camion încărcat cu lemne.

Alte știri despre acest subiect:

Mafia lemnului a început atacurile cu topoare? Un apropiat de-al activistului de mediu Daniel Bodnar și-a găsit mașina vandalizată, după ce ar fi urmărit un camion încărcat cu material lemnos

Patronul unei firme care face afaceri cu lemne este cel care i-a vandalizat mașina unui apropiat de-al lui Daniel Bodnar. Totul s-a petrecut în curtea SC Holz Transport SRL

 

 

 

Adauga comentariu