VIDEO Gelu Puiu, secretar de stat de la Ministerul Mediului, cere despăgubiri colosale activistului de mediu Tiberiu Boșutar. 1.000.000 de lei vrea demnitarul pentru că a fost asociat cu hoții de lemne

Cunoscutul activist de mediu Tiberiu Boșutar, originar din comuna Moldovița, județul Suceava, care în ultimii ani a fost deosebit de vocal în lupta contra tăierilor ilegale din România, a fost dat în judecată de secretarul de stat Gelu Puiu pentru că în urma live-urilor activistului de mediu, imaginea demnitarului ar fi fost murdărită.

Demnitarul, fost șef al Ocolului Silvic Vama, a cerut 500.000 de lei despăgubire de la Tiberiu Boșutar și alți 500.000 de lei de la Asociația Moldovița, administrată de activistul de mediu.

Totul a pornit după ce activistul de mediu l-a acuzat pe secretarul de stat Gelu Puiu că nu face nimic în biroul său de la București și că din Ocolul Silvic pe care demnitarul l-a adminitrat până anul trecut se fură neîncetat.

„Noi în România avem confirmate milioane de metri cubi de lemn ca fiind furat din fondul forestier. Eu personal identific sute, mii de cioate nemarcate, unele dintre ele chiar pe proprietatea angajaților de la Garda Forestieră, identific TIR-uri de cherestea fără niciun act, sunt sătul până peste cap de nedreptatea și ilegalitățile făcută în acest sector. Iau și îi înjur pe cei care se fac vinovați direct, mai exact pe șeful pădurilor din România, pe secretarul de stat Gelu Puiu, iar acesta, nemernicul acesta are curajul să mă dea în judecată și să îmi ceară un milion de roni despăgubire. Știe că nu am de unde să dau banii ăștia. Dă în judecată și Asociația Moldoviț. El vrea să mă aresteze și să închidă asociația, asta urmărește acest individ, el care se face răspunzător direct de toate furturile din România. Eu nu îl acuz pe Gelu Puiu persoană fizică, eu îl acuz pe șeful pădurilor din România, eu îl acuz pe cel care se face vinovat pentru aceste furturi. Îmi cere un milion de roni despăgubire și motivează că în live-urile mele, pe lângă faptul că l-am făcut hoț, dar toate acuzațiile aduse la adresa lui au fost cinstite și în presă sunt nenumărate articole cu titluri în care el este numit hoț de lemne dovedit, colaborator cu hoții de lemne, acuzat de Direcția Silvică și suspendat din funcție, pe lângă aceste reproșuri, el îmi mai spune că i-am numit soția <femeie>. La noi în Bucovina toate soțiile sunt femei, eu nu știu ce fel de soție are dumnealui, dar nu văd asta ca să fie o acuzație pentru că eu nu mă leg de familia nimănui. Ba mai mult decât atât, pretinde că în urma live-urilor făcute de mine fiica lui nu se mai uită la Facebook, dar el nu ține cont că fiica mea era să fie ucisă de tocmai subalternii lui, de pădurarii conduși direct de el, implicați în furturi de lemne. Cât trebuie să cer eu loc și statului român și Guvernului României daune morale pentru situația în care am fost implicat eu și familia mea”, ne-a spus activistul de mediu Tiberiu Boșutar.

„Domnul Boșutar a prezentat în mass-media cererea de chemare în judecată. Motivele au fost expuse. (...) M-au deranjat minciunile și insultele adresate fără fundament. Atacurile au fost adresate direct către mine ca persoană, către părinți și familie, fără a mi se solicita vreun punct de vedere. Dacă nu l-as fi acționat în instanță, ar fi însemnat că sunt de acord și îi accept tacit insultele adresate mie și familiei mele. Vă rog să vizualizați filmele postate de către domnul Bosutar cu insultele profanate la adresa mea și a familiei mele și poate veți ajunge la concluzia, că am acționat în mod legitim”, ne-a spus secretarul de stat de la Ministerul Mediului, Gelu Puiu.

Secretarul de stat nu a dorit să ofere o declarație audio, ci a preferat să răspundă prin mesaje.


Încercare de denigrare la adresa lui Tiberiu Boșutar înainte de alegerile locale? Localnicii din Moldovița consideră că acesta ar avea înțelegeri cu familia primarului Iliesi:„A ajuns să devină <desființarea mea ca activist> o promisiune electorală”


Adauga comentariu