VIDEO Ginerele activistului de mediu Tiberiu Boșutar și un pădurar al OS Moldovița au fost arestați preventiv pentru contrabandă. Polițiștii au găsit țigări de contrabandă de circa 400.000 de lei într-o casă din Moldovița

Ieri, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a admis propunerea luării măsurii arestării preventive pentru 30 de zile în cazul contrabandiștilor Mihail Valentin Nistor și Mihai Oblescniuc.

Nistor (ginerele activistului de mediu Tiberiu Boșutar) și Oblesniuc (pădurar al Ocolului Silvic Moldovița) au fost ridicați la data de 10 mai 2021 de către polițiști, după autoritățile au găsit peste 32.000 de pachete de țigări de contrabandă care aparțineau celor doi indivizi. 


Vă amintim că, polițiștii din Câmpulung Moldovenesc și cei de la Secția 14 de Poliție Rurală Vama au descins la o casă din comuna Moldovița, în interiorul căreia aveau informații că ar fi depozitate colete cu țigări de contrabandă. Cu această ocazie, oamenii legii au găsit 32.238 de pachete cu țigări de contrabandă.

Din investigațiile efectuate de polițiști s-a descoperit că marfa a fost adusă în casa bătrânească de către ginerele proprietarilor, un tânăr de 27 de ani. Acesta din urma a avut rolul doar de a depozita țigările, marfa de contrabandă aparținând lui Mihail – Valentin Nistor (26 de ani), ginerele activistului de mediu Tiberiu Boșutar, și Mihai Oblesniuc, pădurar al Ocolului Silvic Moldovița, ambii domiciliați pe raza comunei Moldovița. Se pare că cei doi l-au convins pe tânărul de 27 de ani să depoziteze țigările la domiciliul socrilor săi deoarece aveau informații că sunt vizați de către polițiști pentru activitatea lor privind contrabanda de țigări.

Dosarul a fost preluat de lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, care au stabilit că, la data de 5 mai 2021, Nistor și Oblesniuc au transportat și depozitat la locuința soților Lețchi din comuna Moldovița, cantitatea de totală de 32.238 de pachete cu țigări, toate cu marcaj duty free, valoarea estimată a acestora fiind  de circa 400.000 de lei.

Față de suspecții Mihai Oblesniuc și Mihail – Valentin Nistor au fost reținuți pentru 24 de ore, aceștia urmând ca la data de 11 mai 2021 să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SICE – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităților infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

De asemenea, în acest caz urmează să fie stabilit prejudiciul creat bugetului consolidat al statului, în vederea dispunerii și aplicării măsurilor asiguratorii aferente.

 

Adauga comentariu