VIDEO Groapa de gunoi de la Moara va deveni funcțională: „Este destinată pentru tot județul până când va intra în funcțiune depozitul de la Pojorâta”

Criza gunoaielor din județul Suceava pare să ia sfârșit. Depozitul ecologic de deșeuri de la Moara va fi dat spre folosire în următoarele 30 de zile. Asocierea formată din trei firme se va ocupa de strângerea și depozitarea gunoiului menajer din județul Suceava. Această asociere se va ocupa temporar de administrarea gropii de gunoi. Licitația de atribuire a contractului vizând depozitul ecologic de deșeuri de la Moara a fost contestată atât în instanță cât și la Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor.

„Din momentul în care întreg sistemul intră în funcțiune, stațiile de transfer a deșeurilor intră în funcțiune, stațiile de transfer sunt echipate cu mașini de mare capacitate, mașinile mici care le vedem noi în oraș, autocompactoarele nu mai ajung pe depozit. Din stațiile de transfer aceste mașini descarcă mașinile de mare capacitate și atunci numărul lor va fi undeva de până în 17 – 18 mașini pe zi, care vor sosi aici” , a declarat reprezentantul de proiect, Cristian Ștefănescu.

Judeţul Suceava produce anual 138.000 de tone de deșeuri, ceea ce înseamnă 460 de tone pe zi. Asta înseamnă că, din tot judeţul, zilnic vor ajunge la Moara 40 de camioane de deșeuri.

„Stația de la Moara este destinată astăzi pentru tot județul până când va intra în funcțiune depozitul de la Pojorâta, unde circa 19% din deșeurile menajere sunt prevăzute a fi depozitate. Restul va fi aici”, a menționat și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Groapa de gunoi de la Moara a fost construită cu fonduri europene, valoarea proiectului ridicându-se la circa 11 milioane de euro. Deși este terminată de mai bine de trei ani de zile, groapa de gunoi nu este încă funcțională deoarece Consiliul Județean Suceava nu reușea să găsească un operator.

Adauga comentariu