VIDEO Groapa de gunoi de la Moldovița va fi curățată: „Iar facem curat și mergem înainte, nu-i așa o catastrofă”

O groapă de gunoi amenajată ilegal pe malul unui râu îi nemulțumește profund pe localnicii din comuna Moldovița, din județul Suceava. Mormane de gunoi, atât îngropate cât și neîngropate zac pe malul râului Moldovița, în apropierea mocăniței care este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Bucovina și cel mai important din localitate.  

„E o zonă în care se depozitează frecvent deșeuri, de ani de zile. S-au făcut nenumărate avertizări și atenționări către administrația locală dar nu s-a luat nicio măsură, deși se adună o sumă frumușică de bani tocmai pentru acest segment. (...) De nenumărate ori, locuitorii din zonă au sesizat faptul că aceste deșeuri sunt incinerate, aici, pe loc, creând un fum foarte gros, făcând insuportabilă respirația în acestă zonă”, a spus Cornel Mortogan, consilier local Moldovița.

La fața locului s-au deplasat specialiștii de la Garda de Mediu Suceava și au constatat neregulile, urmând ca în zilele următoare să ia măsurile corespunzătoare.

„Nu s-a finalizat controlul, s-au deplasat în teren colegii. Deșeurile pe care le-au găsit erau pe albia majoră a râului. Apele Române au fost în luna decembrie la Primărie și au identificat deșeurile respective, au stabilit niște măsuri care trebuiau realizate”, a declarat Adriana Iordache, director Garda de Mediu Suceava.

„Garda de Mediu ne dă termen, facem curat, na. Situația cu gunoaiele este situațiea mondială, nu numai la noi, deci cred că se știe treaba asta. (...) Asta se face curat, nu-i nicio... . Mai aruncă oamenii, dar nu poți să dai în cap la nimeni. (...) Noi facem curat foarte frumos și gata. Probabil în timp o să mai arunce din nou și asta este. Omul dacă nu are altă posibilitate, iar facem curat și mergem înainte, nu-i așa o catastrofă”, a spus Traian Iliesi, primarul din comuna Moldovița.

În cursul acestei săptămâni va trebui ca un reprezentant al Primăriei Moldovița să meargă la sediul Gărzii de Mediu din Suceava pentru finalizarea controlului.

sursa video: Greenpeace România

Adauga comentariu