VIDEO Groapă de gunoi pe malul râului, în apropierea mocăniței din Moldovița. Primăria va fi trasă la răspundere

Localnici din comuna Moldovița sunt nemulțumiți de faptul că câteva persoane din comunitatea lor și-au aruncat gunoaiele pe malul râului Moldovița, din spatele mocăniței de la Huțulca. De-a lungul timpului s-au adunat mormane de gunoaie, iar nimeni nu a făcut nimic în această privință.

În urma sesizărilor localnicilor, la fața locului s-au deplasat specialiștii de la Protecția Mediului care au constatat că într-adevăr malul respectiv arată sub orice critică. Cei de la Protecția Mediului le-ar fi spus localnicilor că în urma controlului se vor da amenzi foarte mari celor care au lăsat să ia naștere o groapă de gunoi ilegală.

„Ăștia de la Primărie dau foc aici odată pe săptămână la toate gunoaiele care sunt imflamabile și se face un nor de fum, cei din casele din împrejurime nici nu pot respira. Vara e un miros de se simte până în centrul comunei. Mocănița e la doi pași, miroase de trăsnește și nici nu le pasă”, a spus un localnic.  

Conform localnicilor care au discutat cu angajații de la Protecția Mediului, marți dimineață pe data de 21 ianuarie 2020, reprezentanții primăriei comunei Moldovița vor fi nevoiți să dea explicații despre cele întâmplate.

Reporterii cotidianului Ziar de Suceava au încercat să ia legătura cu Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița, dar acesta a fost de negăsit.

 

Adauga comentariu