VIDEO Hingherii suceveni habar nu au cum ar trebuie să strângă câinii din oraș și de aceea ajung chiar să încalce legea

O iubitoare de animale, nemulțumită de modul în care lucrează hingherii suceveni și de modul în care sunt îngrijite animalele fără stăpân, ne-a pus la dispoziție mai multe filmulețe în care poate fi observat un hingher care a capturat o cățea.

Cum nu sunt pregătiți corespunzători, hingherii practic încalcă legea. Acesta a pus „mâna” pe o cățea care a fătat de curând pui, lăsând micile animăluțe singure și fără hrană.

Marea captură a avut loc în cartierul George Enescu, în zona Albina.

Conform legii, „despărțirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viață” reprezintă o contravenție și se sancționează cu amendă contravențională.

„Cățeaua, care fătase de două săptămâni, a fost luată pentru sterilizare și zic ei că o aduc înapoi. Păi și legea pentru cine e făcută atunci?”, a precizat suceveanca.

Problema câinilor fără stăpân este una extrem de gravă și privită cu nepăsarea de către Primărie. Adăpostul de câini din Lunca Sucevei arată jalnic, iar străzile din oraș sunt pline de haite de câini. Se poate observa clar că cei de la Primărie nu sunt capabili să gestioneze problema câinilor fără stăpân.

Adauga comentariu