VIDEO Hoții care au băgat spaima în afaceriștii suceveni au fost prinși

Anul trecut, au avut loc mai multe spargeri în municipiul Suceava. Majoritatea locuințelor, care au căzut pradă hoților, sunt vile ale unor oameni de afaceri. Hoții au împărțit între ei, după fiecare spargere, zeci de mii de euro.

Jafurile petrecute anul trecut au speriat sucevenii, deoarece treceau zile, săptămâni, luni și polițiștii nu puneau mâna pe hoți. Din ce în ce mai multe locuințe sparte, tâlhării cu nemiluita, atât ziua cât și noaptea, iar făptașii au rămas necunoscuți și neprinși.

Cei trei hoți, care au speriat municipiul Suceava, au fost săltați de polițiști

Ieri, trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru mai multe infracțiuni. Din suspecți, indivizii au fost considerați inculpați, pentru comiterea respectivelor infracțiuni.

Primul inculpat, Cezar Ioan Dumitru, zis Crețu, (33 de ani) este cercetat pentru „furt calificat”, faptă comisă la data de 19 iulie 2018 și pentru „șantaj în formă continuă”, faptă comisă în intervalul 25 august 2018 - 18 octombrie 2018.

Al doilea inculpat, Cătălin Tiberiu Mercheș (24 de ani)este cercetat pentru „furt calificat”, faptă comisă la data de 19 iulie 2018 și pentru „șantaj”, faptă comisă la data de 31 septembrie 2018.

Al treilea inculpat, Sergiu Nicolae Lahman (19 ani) este cercetat pentru „furt calificat”, una dintre fapte fiind comisă la data de 19 iulie 2018 și încă una la data de 1 spre 2 aprilie 2017. Individul este cercetat și pentru „furt”, faptă comisă în perioada 26 - 27 aprilie 2017. Aceeași persoană este cercetată și pentru „acces ilegal la un sistem informatic” și „efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, fapte comise la data de 26 aprilie 2017.

Cei trei urmează a fi arestați preventiv. Astăzi, aceștia vor fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul instanței competente.


O locuință din Suceava jefuită „ca la carte”

La data de 19 iulie 2018, Mercheș a făcut rost de ciorapi de damă, de culoare închisă, pentru a nu lăsa urme. Unul dintre ciorapi, Mercheș i l-a dat lui Lahman.

La data de 19 iulie 2018, în jurul orei 00.30, Mercheș a întrerupt alimentarea cu energie electrică de la panoul casei persoanei vătămate, astfel dezactivând sistemul de supraveghere video.

În intervalul orar 01.30-03.30, Lahman și al patrulea participant (trimis în judecată pentru comiterea acestei fapte în calitatea de coautor), au intrat în casa respectivă, forțând cu o rangă un geam termopan. Din acea casă, indivizii au furat bani, în euro și lei, bijuterii din metale prețioase, ceasuri și un joc Playstation. Prejudiciul a fost de 163.500 de lei.

Cezar Ioan Dumitru, zis Crețu, i-a convins și ajutat pe ceilalți doi inculpați, cât și pe al patrulea participant, Mihai Gabriel Precob, să comita fapta de la data de 19 iulie 2018. Crețu a cumpărat un autoturism special pentru a comite respectivul furt, și le-a dat, „colegilor” săi, informațiile despre persoana care a plecat de acasă. Crețu le-a promis celor trei autori faptul că el va asigura paza în zona faptei, ceea ce a și făcut. După ce fapta a fost comisă, toți au urcat în mașina cumpărată de Crețu și au plecat, ulterior împărțind bunurile furate.

Șantaj cu șurubelnița în ochi, în penitenciar

La data de 25 august 2018, între orele 12.30-14.00 și la data de 18 octombrie 2018, între orele 09.30-13.00, Cezar Ioan Dumitru a șantajat-o pe concubina, la acel moment a lui Mihai Gabriel Precob, că dacă nu își va schimba declarația, privindu-l pe Cezar Ioan Dumitru, concubinului ei se va scoate un ochi cu o șurubelniță, chiar în penitenciar. Pentru a fi mai convingător, Crețu i-a spus femeii că dacă nu își schimbă declarația concubinul ei va plăti cu viața. Scopul șantajului a fost acela de nu mai fi implicat Crețu la furtul de la data de 19 iulie 2019.

Șantaj în fața Palatului de Justiție și în parcul de lângă

La data de 31 august 2018, între orele 09.00-09.30, Cătălin Tiberiu Mercheș a abordat-o pe concubina celui de-al patrulea inculpat și a amenințat-o cu acte de violență asupra ei, cât și asupra concubinului ei și a mașinii acestuia. Scopul amenințărilor a fost acela de-al convinge pe Mihai Gabriel Precob să își schimbe declarațiile în așa fel încât Mercheș să nu fie implicat și să nu răspundă penal pentru furtul de la data de 19 iulie 2019. Șantajul a avut loc atât în fața Palatului de Justiție din municipiul Suceava, cât și în parcul de lângă această instituție.

Sacoșă cu haine și actele mașinii furate dintr-un autoturism parcat 

Sergiu Nicolae Lahman a săvârșit un furt în intervalul 1 aprilie 2017 - 2 aprilie 2017, între orele 21.30-01.00. Atunci, acesta a spart geamul de la portiera stânga spate a unei mașinii parcate pe raza municipiului Suceava, furând o mapă cu actele vehiculului și o sacoșă ce conținea mai multe haine. Valoarea prejudiului nerecuperat fiind estimat la suma de 300 de lei.

Bancomatul i-a dat de furcă deoarece nu știa PIN-ul cardurilor furate

În perioada 26 aprilie 2017 - 27 aprilie 2017, între orele 17.40-08.00, Lahman a furat din interiorul unei mașini parcate pe raza municipiului Suceava, un portofel, în care se aflau mai multe documente (buletin, permis de conducere, cardul de sănătate, trei carduri bancare, precum și alte documente). Ulterior, portofelul a fost recuperat, din acesta lipsind cele trei carduri bancare.

Imediat după respectivul furt, Lahman s-a dus la un bancomat din municipiul Suceava, a băgat cardul în bancomat și a încercat să scoată 200 de lei. Deoarece a introdus PIN-ul greșit, cererea sa a fost respinsă de aparat. 

Pe urmă, individul s-a dus la un al bancomat, aparținând unei alte unități bancare din municipiul Suceava. Acolo, acesta a introdus același card cu intenția de a verifica câți bani sunt pe card, însă și această operațiune i-a fost respinsă din cauza PIN-ului incorect.

Astfel, Sergiu Nicolae Lahman a săvârșit infracțiunile de „acces ilegal la un sistem informatic” și „tentativă la infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos”.

Vom reveni cu amănunte.

sursa foto: Facebook/ Sergiu Lahman, Cezar Cezar

Adauga comentariu