VIDEO Incendiu izbucnit din cauza unei lumânări la chiliile Mănăstirii Buciumeni din Fălticeni. 23 de persoane au fost evacuate

Ieri, pe la ora 17.00, a izbucnit un incendiu la o clădire de chilii de la Mănăstirea „Sfântul Gheorghe” Buciumeni, din Fălticeni. Inițial, flăcările se manifestau la nivelul mansardei clădirii.

La fața locului au intervenit pompierii militari și civili din comunele Baia și Cornu Luncii, cu opt autospeciale de stingere, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD.

15 persoane au fost evacuate de către pompieri și opt s-au autoevacuat.

O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceasta a suferit un atac de panică, iar după monitorizare făcută de paramedicii SMURD, aceasta a refuzat transportul la spital.

Se pare că, incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unei lumânări, lăsată aprinsă și nesupravegheată. Au ars materialele combustibile din interiorul unei chilii, pe aproximativ 70 mp, dar suprafața totală afectată, inclusiv din cauza gazelor fierbinți și a fumului degajat, a fost de aproximativ 300 mp (la nivelul mansardei corpului de chilii).

În mănăstirea în cauză conviețuiesc 28 de maici.

Adauga comentariu