VIDEO Incendiul care a mistuit aseară o casă din Șcheia a fost provocat cu intenție de către un individ supărat care s-a îmbătat și și-a bătut concubina. Bărbatul a ajuns la nebuni

Ieri, în jurul orei 18.40, printr-un apel la 112 a fost anunțat un incendiu la o casă de locuit din comuna Șcheia.

În gospodăria mistuită de flăcări locuia fără forme legale I.L.L. (23 de ani), din comuna Șcheia, împreună cu concubinul ei, Laurențiu Romeo Stancu (32 de ani), localnic, și doi copii, o fata în vârstă de patru ani și un băiat în vârstă de șase ani.

I.L.L. susține că la data de 28 noiembrie 2020, în jurul orei 20.00, în timp ce se afla la domiciliu a avut un conflict cu concubinul său, pe fondul consumului de alcool. În urma scandalului, individul a amenințat-o pe tânără că va da foc la casă. După această amenințare, bărbatul a început să o lovească pe femeie, dar aceasta nu a sunat la Poliție.

Ieri, pe la ora 15.30, tânăra de 23 de ani și-a luat copiii și a plecat din gospodăria în cauză, în urma unui conflict pe care l-a avut cu concubinul său. După ce tânăra a plecat, individul beat a rămas singur acasă.

Pe la ora 19.00, în timp ce I.L.L. se afla în parcarea magazinului Jumbo, din Șcheia, a fost anunțată de către o persoană din localitate cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la gospodăria sa.

Laurențiu Romeo Stancu se afla în apropierea casei incendiate, fiind beat și agresiv. Oamenii legii au fost nevoiți să-l încățușeze pe individ și să-l conducă la sediul Poliției.

Polițiștii au întocmit și un formular de evaluare a riscului. Astfel, a rezultat că există un risc iminent asupra vieții și integrității I.L.L., motiv pentru care s-a emis un ordin de protecție provizoriu.

Laurențiu-Romeo Stancu a fost internat la Secția Psihiatrie Burdujeni din cadrul Spitalului Județean Suceava.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la circa 10.000 lei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „violență în familie”, „amenințare” și „distrugere”.


Vă amintim că, la fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Suceava cu două autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit, construită din lemn și lut, cu învelitoare din tablă, cu pericol de propagare a flăcărilor la o locuință învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 20.10.

Clădirea de locuit a ars în totalitate, cu bunurile din interior (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile și altele), pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuința învecinată, cu bunurile aferente.

Adauga comentariu