VIDEO Incendiul puternic izbucnit la o gospodărie din Berchișești a provocat un prejudiciu de circa 100.000 de lei

Astăzi, în jurul orei 16.00, o femeie a semnalat printr-un apel la 112 faptul că arde o casă din satul Berchișești, comuna Berchișești.

Pe la ora 15.30, proprietarul gospodăriei afectate se afla împreună cu familia sa în curtea locuinței. La un moment dat, acesta a auzit un zgomot puternic din partea din spate a unei anexe gospodărești, iar la scurt timp a observat că a izbucnit un incendiu la adăpostul de animale.

Anexa unde a izbucnit incendiul era construită din lemn iar în interior erau depozitate furaje. Astfel, focul s-a propagat cu repeziciune și la depozitul de furaje precum și la cele două case de locuint amplasate una lângă alta în aceeași curte.

La fața locului au intervenit pompierii militari de la Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și voluntarii de la Cornu Luncii cu 11 autospeciale de stingere și 35 de lucrători.

După circa trei ore s-a reușit stingerea incendiului, în urma căruia au fost produse următoarele pagube materiale: casă de locuit, anexe gospodărești (depozit furaje, adăpost animale, magazie lemne și șopron), pe o suprafață de circa 800 metri pătrați, toate construite din lemn, acoperite cu tablă și azbociment, un motor monofazat, bunuri electrocasnice, mobilier, o stivă cu circa 10 metri de lemne de foc, 10 metri cubi de cherestea. Prejudiciul a fost estimat la circa 100.000 de lei.

De asemenea au ars doi porci și 40 de păsări.

Nu s-au înregistrat victime omenești, iar proprietățile învecinate nu au fost afectate.

Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu defect sau deteriorat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „distrugere din culpă”.

Adauga comentariu