VIDEO Ion Lungu este supărat pentru că societatea civilă și alte partide politice ar vrea să îi confiște meritele privind Parcul Șipote: „De 15 ani de zile m-am bătut, m-am zbătut să aduc Parcul Șipote la Suceava”

În această dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, edilul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat componența comisiei tehnice care se va ocupa de modernizarea Parcului Șipote.

De asemenea, cu această ocazie, politicianul a bătut obrazul societății civile și cel al celorlalte partide politice pentru că i-ar confisca meritele edilului.

Membrii comisiei tehnice:

  • din partea USV - Cezar Valentin Tomescu
  • din partea Ordinului Arhitecților - Corina Roncea, Florin Manole și Bogdan Adomniței (membri titulari), Alexandru Olteani Iulia Cosovan (membru de rezervă)
  • din partea Direcției Silvice - Ovidiu Morari
  • din partea Direcției pentru Cultură - Aurel Buzincu
  • din partea societății civile - Alin Opincaru și Sînziana Râșca
  • directorii direcțiilor de urbanism, fonduri europene și de patrimoniu din Primăria Suceava.

„Văd că se încearcă a se confisca politic acest proiect de reabilitare a Parcului Șipote din partea partidelor politice și chiar din partea societății civile. Văd reprezentanți ai societății civile care încearcă să-și dea importanță că ei au un merit deosebit în acest proiect. Eu spun foarte clar aici și trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Totuși, meritul este al municipalității, de 15 ani de zile m-am bătut, m-am zbătut să aduc Parcul Șipote la Suceava. Am reușit, sigur, nu singur. Am mulțumit celor care m-au ajutat. Eu zic să nu politizăm, să nu încercăm să ne asumăm, ca partide politice din Consiliul Local să facă proiect de hotărâre. Proiectul de hotărâre va fi făcut la inițiativa primarului și, sigur, dacă vor fi și grupuri de consilieri, vor fi și ele pe acest proiect de hotărâre. Fac un apel să facem o treabă bună în ceea ce ne-am propus la Parcul Șipote și să lăsăm această asumare de merite și confiscare pe criterii politice sau de societate civilă”, a spus Ion Lungu.

 

Adauga comentariu