VIDEO Ion Lungu și cei doi viceprimari ai Sucevei s-au lăudat cu plantarea unor copaci pe care municipalitatea i-a primit GRATUIT de la Direcția Silvică Suceava

În această zi de sâmbătă, Ion Lungu (primarul Sucevei) și viceprimarii Lucian Harșovschi și Teodora Munteanu au plantat mai mulți copaci în Zona de Agrement Tătărași. 

Cei 360 de puieți de stejar, plop și salcâm pe care i-a plantat municipalitatea, au fost oferiți gratuit de către Direcția Silvică Suceava.

Primarul a spus că în această toamnă va planta 700 de copaci pe marginea străzilor principale din oraș.

„Astăzi, am venit cu plăcere împreună cu cei doi viceprimari, domnul viceprimar  Harșovschi și doamna viceprimară Munteanu Teodora, să plantăm aici, să participăm la plantarea a 360 de copaci arbuști care vin puși la Zona de Agrement. Aceștia arbuști au fost oferiți gratuit, o sponsorizare de la Direcția Silvică. În primul rând discutăm aici de stejari, de plopi, de salcâmi și sigur că în această, ne-am propus și în primăvară dar nu am putut din cauza coronavirusului, în această toamnă vom planta minimum 700 de copaci, de arbuști în municipiul Suceava. Ceea ce spuneam aici, avem 360, în alte locuri din municipiu și de asemenea arbori ornamentali la nivelul orașului, de această dată pe străzi, începând cu bulevardul principal de la intrarea în oraș dinspre Fălticeni până în zona centrală, strada Universității, George Enescu, Mărășești, Burdujeni. Deci vom avea în acest an de plantat acești copaci ornamentali. Ne dorim ca orașul Suceava să fie cu adevărat un oraș verde. Noi spunem că suntem unul din puținele orașe verzi din România pentru că avem o poluare redusă, dar ne dorim să plantăm cât mai mulți arbori”, a spus Ion Lungu.

„O acțiune la care am participat cu foarte mare plăcere. Să plantezi copaci este o încântare, vă mulțumesc”, a spus Teodora Munteanu.

„Suceava va fi un oraș verde în continuare pentru că, așa cum vedeți, se plantează foarte mulți copaci și nu vom avea grijă în perioada următoare și mai multe de mediul înconjurător”, a spus Lucian Harșovschi.

Trebuie remarcat faptul că, dintre Lungu, Harșovschi și Munteanu, actualul primar este singurul care s-a echipat cât de cât corespunzător pentru muncă. Aceșta s-a încălțat cu o pereche de ghete, care par a fi din cauciuc, și s-a îmbrăcat cu o bluză din garderoba Primăriei, în timp ce colegii săi nu au renunțat la pantofi și la vestimentația elegantă.

Adauga comentariu