VIDEO Ion Lungu vrea să scadă salariile personalului mult supradimensionat al Primăriei Suceava. Circa 24% din bugetul local ajunge în buzunarele angajaților unității administrative

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă faptul că va micșora fondul de salarii a angajaților instituției pe care o conduce. Cu această ocazie, edilul i-a înștiințat pe suceveni că 24 % din bugetul Primăriei se cheltuiește pentru salariile angajaților.

Lungu spune că ar vrea să scadă salariile angajaților și odată cu ele s-ar reduce și procentul de la 24% la 15%.

MINUTUL 05:02

 „Fondul de salarii al Primăriei în acest an va fi cu 5 milioane de lei mai mic față de cel prin în bugenul anului trecut. Fondul de salarii ca procent executat este undeva la 24%. Trebuie să facem din buget ca anul trecut, să facem tot posibilul să scadem la 15% care zic eu că este rezonabil. Sigur că acest lucru se poate face prin două aspecte: creșterea veniturilor Primăriei și aici trebuie să înțeleagă toți salariații Primăriei să contribuie la creșterea acestor venituri, la creșterea masei credale și bineînțeles economii la fondul de salarii. Eu estimez și sper ca la jumătatea lunii februarie să putem intra în consiliul local să aprobăm bugetul pentru anul 2021”, a spus Ion Lungu.

Probabil, „nenumăratele” realizări ale Primăriei se datorează și faptului că un sfert din bugetul instituției este cheltuit pe salariile personalului mult supradimensionat.


Banii sucevenilor, maculatură pentru Ion Lungu. Jumătate dintre angajații Primăriei Suceava sunt plătiți pentru a sta degeaba: „Este lejeritate în domeniul public”


Adauga comentariu