VIDEO ÎPS Teodosie după ce un bebeluș a murit în urma scufundării în cristelniță: „Nicicum nu se schimbă ritualul. Nu ne intimidăm”

Arhiepiscopul Tomisului a declarat că regulile nu trebuie schimbate, după cazul tragic al bebelușului mort după botez. Procedurile apar în Sfintele Canoane, spune Teodosie, drept urmare acestea nu pot fi modificate oricum.

Patriarhia a anunțat, luni, că există posibilitatea ca preotul să nu îl scufunde complet pe bebeluș în cristelniță, ci doar să îi toarne apă pe creștet. Întrebat de reporterul Antena 3 ce părere are despre inițiativă de schimbare a ritualului pentru botez, ÎPS Teodosie s-a declarat împotrivă.

"Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că...o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic." a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Vă amintim că un bebeluș din Suceava a ajuns în stare gravă la spital după ce preotul l-a scufundat complet în apă în timpul slujbei de botez. Micuțul a murit în dimineața următoare.

Tragicul eveniment s-a petrecut la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din cartierul Zamca din municipiul Suceava. Inițial, polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar în noile condiții fapta va fi încadrată la ucidere din culpă. 

sursa: Hotnews.ro

ALTE ȘTIRI DESPRE ACEST SUBIECT:

Jurnalistul CTP despre tragicul botez de la Suceava: „Este o stupizenie, toarnă-i de trei ori apă cu cana pe cap. Nu-l primește Hristos printre iubitorii săi dacă îi toarni apă cu cana pe cap?”

Mesajul filozofului și scriitorului Mihai Șora despre botezul în urma căruia un bebeluș a murit: „<Întreita cufundare> nu înseamnă să îneci pruncul”

VIDEO cu botezul bebelușul care a murit după ce a fost scufundat în apă cu fața în sus

Un bebeluș de șase săptămâni a ajuns în stare critică la spital de la biserica unde a fost botezat

Bebelușul înecat la botez a murit la Spitalul Județean Suceava

Reacția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, după ce un bebeluș de doar șase săptămâni a murit la propriul botez: „Urmează să stabilim circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie și să decidem măsurile necesare”

Patriarhia Română despre bebelușul înecat în timpul botezului: "Preotul decide dacă îl afundă pe copilaș sau îl botează prin scufundare parțială"

 

 

Adauga comentariu