VIDEO JOS PĂLĂRIA! Cele două polițiste care l-au imobilizat pe individul care le-a atacat cu un cuțit și o sabie au fost felicitate de Poliția Română

Cele două polițiste care l-au imobilizat pe individul care le-a atacat cu un cuțit au fost felicitate de Poliția Română.

„Andreea și Sânziana sunt colegele noastre din cadrul I.P.J. Suceava, pe care, astăzi, le felicităm, pentru modul profesionist în care au intervenit în aplanarea unui conflict, provocat de un bărbat înarmat cu o sabie.
Rezultatul: agresorul a fost reținut pentru 24 de ore”, a transmis Poliția Română.

Tinerele au fost felicitatea și de purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

„Polițist /Polițistă....discuții care trec uneori de paginile infinite ale Dex-ului și duc spre sfera unor referiri cu tendințe misogine.
Andreea si Sinziana, colegele noastre din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au avut nevoie de doar un minut pentru a-și face datoria și a rezolva un caz care se anunța dificil. Un bărbat de 50 de ani care se manifesta agresiv amenințând trecătorii cu o sabie de panoplie și un cuțit a aflat de la colegele noastre că legea nu permite astfel de comportamente. Reguli învățate în școală, lucruri de instict și multă dorință și profesionalism au făcut ca acum sa vorbim despre reținerea și introducerea în arestul IPJ Suceava a unui agresor care a atacat polițiști/polițiste dar și cadre medicale. Felicitări colegelor noastre! Pentru carcotași discuția rămâne deschisă. Infractorii sunt însă ...,,cu un pas inainte"... au înțeles deja că ,,polițistă" este ,,doamna polițist" care își face datoria. Felicitări inca o data celor două colege”, a spus Ionuț Epureanu.


 

Aseară, Ion Stratulat (50 de ani), care a atacat cu un cuțit o mașină de poliție și o ambulanță, a fost depus în arestul IPJ Suceava, unde va petrece următoarele 24 de ore. Astăzi se va stabili dacă individul va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.


Vă amintim că ieri, în jurul orei 11.00, pe bulevardul 2 Grăniceri, din municipiul Fălticeni, între Dan Zăhărescu (40 de ani) și Iulian Stratulat (25 de ani) s-a iscat un conflict în urma căruia aceștia s-au luat la bătaie. Individul care ar fi provocat scandalul ar fi fost chiar tânărul de 25 de ani. Ambii protagoniști sunt cunoscuți ca fiind consumatori de băuturi alcoolice. Bărbatul de 40 de ani, fiind mai puțin beat decât tânărul de 25 de ani, i-a aplicat mai multe lovituri după care a plecat de la fața locului.

După ce s-a văzut învins, Iulian Stratulat l-a sunat pe tatăl său pentru a-i spune ce a pățit.

La fața locului a intervenit tatăl lui Iulian, respectiv Ion Stratulat (50 de ani), care avea în mână un cuțit cu o lamă de circa 30 cm și o sabie neascuțită. Când Ion Stratulat a ajuns lângă fiul său, fiind ambii rupți de beți, a început să strige după agresor pentru a-l înfrunta.

În loc să apară Dan Zaharescu, la fața locului a ajuns un echipaj de poliție și o ambulanță, chemată pentru a-i acorda îngrijiri medicale tânărului de 25 de ani. 

Văzând echipajul de poliție, Ion Stratulat a atacat cu cuțitul autospeciala Poliției și ambulanța. În mașina atacată se aflau două polițiste, care nu s-au dat înapoi și i-au venit de hac scandalagiului dându-i cu spray lacrimogen în ochi și punându-l la pământ fără a se complica prea mult. În apropiere erau și doi polițiști locali care le-au ajutat pe polițiste să-l bage în autospecială pe bețivul nervos.

Ion Stratulat a fost dus la sediul de poliție din Fălticeni și până când se va mai trezi din beție, procurorul de caz va hotărî dacă merită să petreacă 24 de ore în arestul IPJ Suceava sau nu.

Iulian Stratulat a fost transportat la spitalul din Fălticeni cu ambulanța ajunsă la fața locului.

FOTO: Iulian Stratulat


 

În urma scandalului ce a avut loc în centrul Fălticeniului ieri după amiază, polițistele care au intervenit la fața locului au vorbit despre cum s-a desfășurat acțiunea.

„Voia să dea și în noi cu acel cuțit. Eu am încercat să fug după fiul lui (n.r. - Iulian Stratulat), dar nu am ajuns să îl prind. Am revenit la colega mea și am încercat să o ajut pentru a-l încătușa pe domnul care a făcut tot  acest show. L-am încătușat, au fost chemate echipele operative”, a spus una dintre polițiste.

„A sărit cu un cuțit asupra noastră. De asta am și fost nevoite să folosim spray-ul lacrimogen”, a spus cealaltă polițistă.

„La fața locului a fost găsit doar bărbatul de 25 de ani, în sprijinul acestuia sosind la scurt timp și tatăl său, un alt bărbat din municipiul Fălticeni, în vârstă de 50 de ani. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice și având asupra sa o sabie artizanală și un cuțit de mari dimensiuni a turbulat ordinea și liniștea publică încercând să-l caute pe agresorul fiului său. În acel moment, echipajul de serviciu format din două agente de poliție dar și doi polițiști locali a intervenit prompt. Polițistele au reușit după pulverizarea spray-ului iritant lacrimogen să îl imobilizeze pe agresorul de 50 de ani și de asemenea ulterior să îl încătușeze și să îl conducă la sediul de poliție”, a spus purtătorul de cuvând al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

sursa foto: Facebook/ Iulius Stratulat

 

Adauga comentariu