VIDEO Lansarea florilor din elicoptere în curtea Spitalului Județean Suceava a fost o misiune nereușită. Zeci de cadre medicale și-au stopat activitatea mai bine de o oră pentru niște flori ajunse pe spital și în fața unui liceu din zonă

Cu ocazia „Centenarului Aviațiunii din Moldova” a fost anunțat că în zilele de 17 și 18 iunie 2020, mai multe aeronave militare vor survola deasupra localităților din regiunea Moldovei, respectiv Bârlad, Botoșani, Focșani, Galați, Iași, Piatra Neamț, Suceava, Tecuci și Vaslui. De asemenea s-a anunțat și faptul că în timpul survolării, din aeronave se vor lansa flori deasupra spitalelor COVID din Botoșani, Focșani, Iași și Suceava, în cinstea cadrelor medicale pentru eforturile făcute în lupta cu coronavirus în ultima perioadă.

Inițial aeronavele ar fi trebuit să ajungă deaspura Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” la data de 17 iunie, în jurul orei 14.00. În acea zi, puțin înainte de ora 16.00, Prefectura Suceava a transmis faptul că evenimentul va avea loc ziua următoare, în jurul orie 10.30.

„S-au hotărât să facă zvoruri, survoluri, deasupra localităților din Moldova și în același timp să facă și ca un gest de mulțumire să facă un survol deasupra spitalelor COVID”, a spus Remus Zaharia, fotograf.

La data de 18 iunie, în jurul orei 09.00, mai multe cadre medicale din cadrul Spitalului Județean Suceava au ieșit în curte pentru a aștepta florile aruncate din aeronavele militare. După circa o oră de așteptare, timp în care cadrele medicale au mișunat prin curtea unității spitalicești și și-au făcut poze, o escadrilă de elicoptere și-a făcut apariția și a survolat deasupra spitalului. Florile aruncate din elicoptere nu au ajuns la cadrele medicale, ci deasupra spitalului și puțin în afara curții spitalului. Din cele trei elicoptere, doar din două au fost lansate flori.

„A fost inițiativa dumnealor, ne-au surprins plăcut. Suntem onorați și încântați de faptul că totuși există oameni care apreciază activitatea noastră, nu doar detractori sau acuzatori. Știm că nu suntem perfecți, știm că suntem cu lucruri pe care nu le realizăm cum ar trebui 100%”, a spus Valeriu Gavrilovici, directorul medical al Spitalului Județean Suceava.

Timp de mai bine de o oră, zeci de cadre medicale și-au oprit activitatea pentru a aștepta escadrila de elicoptere. După ce au fost lansate respectivele flori, cadrele medicale s-au întors în unitatea spitalicească iar avioanele de luptă nu au mai fost văzute în minutele ce au urmat.

Mai mulți trandafiri au ajuns între terenul de sport al Colegiul Național de Informatică "Spiru Haret" Suceava și garajele din zonă.

 

 

Adauga comentariu