VIDEO Localnicii din Tișăuți sunt nemulțumiți de groapa de gunoi ce a luat naștere pe malul râului Suceava, în spatele unei școli

În locul fostei balastiere din spatele Școlii din satul Tișăuți, comuna Ipotești, județul Suceava a luat naștere o groapă de gunoi ilegală.

În trecut, Primăria comunei Ipotești a permis depozitarea molozului din construcții pentru a întări malurile. De-a lungul timpului, pe lângă moloz au apărut tot felul de deșeuri, astfel zona transformându-se într-o groapă de gunoi.

Mai mulți localnici nemulțumiți de ceea ce se petrece s-au adunat pentru a forța Primăria comunei să găsească o soluție pentru rezolvarea poluării.

„Azi, suntem aici la această adunare pentru a rezolva pașnic și civilizat o problemă care a început să ia amploare în ultimul timp și anume depozitul de deșeuri în imediata apropiere a școlii, a spațiului de joacă pentru copii nou construit, precum și în imediata vecinătate a albiei râului Suceava. Considerăm acest lucru deosebit de periculos deoarece a devenit un focar de infecție ce se poate duce la diverse lucruri negative precum: apariția de boli, apariția și înmulțirea câinilor fără stâpân, prezența lor în zonă fiind deja sesizată, apariția dăunătorilor și anume a șobolanilor care sunt mari purtători de boli și microbi, o creștere a debitului râului Suceava ar putea duce la poluarea masivă cu gunoaie a zonei precum și a localităților situate în aval”, a spus o localnică.

Această groapă de gunoi nu este singura problemă din acea zonă. Localnicii sunt nemulțumiți și de faptul că pe câmpul din spatele școlii se devarsă canalizarea din localitate.

„Voi aduce la cunoștință în consiliul local și voi cere sprijinul, pe care cu siguranță îl voi avea,  să aduc un utilaj pe șenile, care face față, noi avem un buldo din dotare dar nu-l pot face, și vom împinge și vom ecologiza zona, o vom face să arate verde și frumos”, a spus Constantin Bobu, viceprimarul comunei Ipotești.

La manifest au participat în jur de 100 de localnici din comuna Ipotești.

Reprezentanții Primăriei Ipotești au promis că groapa de gunoi va dispărea în primăvara acestui an și se vor ocupa și de devărsarea canalizării.

Adauga comentariu