VIDEO Locul de joacă de la USV un adevărat pericol pentru copii

Viața copiilor sucevenilor este pusă în pericol de locurile de joacă amenajate de Primăria Suceava.

Mai multe parcuri din municipiul Suceava sunt lăsate de izbeliște. În parcul de vis-a-vis de Primăria Suceava, baza unei bârnele de sprijin a unui tobogan a putrezit și s-a descompus. Oricând un copil ar putea să se nenorocească, dacă toboganul ar cădea. Respectiva bârnă nu este singura problemă a acestui parc. Covorul de cauciuc din interiorul locului de joacă este găurit, iar sub acesta este un strat de beton.

Parcurile unde ar trebui să se joace copiii în siguranță, la prima vedere par să nu aibă probleme. Modul în care a fost colorat parcul induce o stare de relaxare și de bunăvoie chiar și în rândul adulților.

„E frumos, na. Trebuie mai amenajat, mai multe lucruri ar trebui. E frumos, copiii aici se adună, e plăcut”, a spus o localnică

Chiar dacă culorile și modul în care a fost aranjat parcul induc o stare plăcută, unii părinți observă neregulile acestor parcuri în urma cărora copiii se pot răni.

„Sunt neîngrijite, majoritatea dintre ele. Sunt scânduri rupte, găuri, tobogane crăpate”, a spus părintele unui copil.

Municipalitatea nu neagă existența problemelor la locurile de joacă, spunând că urmează să se desfășoare o acțiune pentru repararea tuturor parcurilor pentru copii.

„Ele trebuie reparate, dar asta e problema, că orice reparație trebuie făcută cu licitație înainte. În momentul de față suntem în procedură pentru a inventaria reparațiile. Acum facem un contract cadru să inventariem toate locurile de joacă, dar un inventar până la nivel de șurub și piuliță, în așa fel încât când se face contractul cadru, firma să știe <Da, atâtea șuruburi trebuie puse, un lucru schimbat, ăla făcut>. E o muncă titanică”, a spus Marian Andronache, viceprimar Suceava.

Adauga comentariu