VIDEO Locuri insuficiente în căminele Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Numărul solicitărilor este aproape de trei ori mai mare decât numărul locurilor disponibile

Cu mai puțin de o săptămână înainte de începerea anului universitar, febra locurilor de cazare în căminele Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava se intensifică, numărul cererilor fiind aproape triplu față de locurile puse la dispoziție.

„Și în acest an universitatea pune la dispoziție în jur de 1.000 de locuri de cazare, numărul cererilor este mult mai mare, ca în fiecare an, în jur de 2.500 de solicitări, provenite și ca urmare a admiterii din vară și din toamnă, dar noi încercăm să le facem față, mai ales că cei mai buni, sperăm și cei cu situații speciale sau care sunt la o anumită depărtare de Suceava să primească în acest an cazare pe baza punctajelor pe care facultățile le stabilesc în comisiile lor de cazare”, a spus Gabriela Prelipcean, prorector USV.

Studenții care au prins cazare în căminele universității sucevene sunt mulțumiți de condițiile primite. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava este lăudată în rândul studenților pentru bunele condiții puse la dispoziție, în comparație cu alte cămine din țară.

„Am colegi, foști colegi, care sunt la Galați acum și din câte am înțeles, în comparație cu condițiile lor de acolo, aici mi se pare chiar ok”, a spus un student cazat într-un cămin al universității sucevene.

„Față de Iași, din câte am înțeles, sunt mai bune la Suceava. Am stat și la un cămin din Cluj, la Babeș, tot aici aș zice că-s mai bune”, a spus un alt student cazat într-un cămin al universității sucevene.

În funcție de facultate, ordinea cazării se face pe mai multe criterii. Sunt facultăți care iau în considerare doar performanța stundenților, dar și cazurile speciale privind stundeții bolnavi, orfani sau alte astfel de situații. Există și facultăți care iau în calcul programele de voluntariat sau manifestări științifice la care participă stundenții. 

Conducerea universității își dorește să îi cazeze în primul rând pe elevii care au obținut rezultate bune la învățătură, celor cu o stare financiară mai dificilă, cât și celor care vin de departe.

Tarifele pentru cazarea stundeților au rămas aceleași ca anul trecut.

 

Adauga comentariu