VIDEO Ludovic Orban despre Gheorghe Flutur: „Toți cei care au pus în practică șirul incredibil de abuzuri, de încălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale, ăia sunt un pericol pentru democrația românească”

Duminică, în ziua în care generalul Nicolae Ciucă a fost ales noul președinte al Partidului Național Liberal, acesta fiind și singurul candidat pentru această funcție, Ludovic Orban a vorbit despre Gheorghe Flutur în cadrul unei emisiuni la RomâniaTV.

Vă amintim faptul că, Gheorghe Flutur (președintele CJ Suceava) a fost președintele interimar al PNL până la alegerea lui Ciucă.

Orban, fostul președinte al PNL, care în vremea în care era membru al PNL a fost și prim-ministrul României, și-a făcut propriul partid politic și se pare că a început să își atace foștii colegi.

Nu trebuie să uităm faptul că în clipele în care Orban se plimba cu acei foști colegi prin fața camerelor și prin fața oamenilor de rând cu drept de vot susținea că ai săi colegi sunt buni și trebuie susținuți și aleși. Așa a făcut și când era în compania lui Gheorghe Flutur. 

După ce, Flutur și Orban s-au ridicat în slăvi reciproc, acum, Orban a luat decizia de a-l face „cu ou și cu oțet” pe Flutur. În trecut,  Orban a spus că la nivelul partidului a fost singurul care l-a susținut pe Gheorghe Flutur după scandalul „Dr. Flutur” de la SJU Suceava, de la începutul pandemiei COVID. Orban a zis presei că la acea vreme toți colegii i-au recomandat să scape de Flutur și să propună un alt candidat pentru președinția Consiliului Județean Suceava.

La un moment dat, în cadrul emisiunii sus-menționate, Ludovic Orban a spus:

„Toți cei care au pus în practică șirul incredibil de abuzuri, de încălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale, de împiedicare a dreptului de a alege a delegaților la congres, de împiedicare a dreptului de a participa la congres, cei care au planificat și au implementat toate acele ticăloșii, ăia sunt un pericol pentru democrația românească”. 

Imediat, politicianul a fost întrebat: „Cine mai e capabil să planifice așa ceva în interiorul partidului?”.

Râzând, Ludovic Orban a răspuns: „Ehe! Cum cine? Uitați-vă la Flutur. Flutur toată ziua, nu că se ocupa de Suceava, Flutur toată ziua îi zăpăcea pe toți oamenii, pe toți primarii, pe toți deputații, pe toți oamenii din birourile județene, să îi determine. (...) Domnul Flutur a fost pus președinte interimar în timp ce vicepreședintele Consiliului Județean, care e mâna dreaptă, a primit arest preventiv. Nu știu eu dacă e vinovat, normal, vinovăția o stabilește instanța până la urmă, dar el a prins arest preventiv pentru că a luat o șpagă de 40.000 de euro. Despre ce vorbim? Nu Flutur a luat, nu m-am referit la Flutur, zic așa ca idee. Eu nu îmi aduc aminte de ce Iohannis de exemplu nu i-a spus lui Flutur <Bă, nu fii președinte interimar> sau posibil a fost atât de puțin președinte interimar că a crezut că o să scape de sub radar și nu o să fie lumea atentă.”.

Ludovic Orban ar fi putut vorbi în aceste fel despre Gheorghe Flutur și în perioada în care erau colegi, dar atunci nu a făcut-o.


Adauga comentariu