VIDEO Mafia lemnului face legea pe străzile județului Suceava? Un kamikaze cu Mercedes s-a izbit în mașina lui Daniel Bodnar pentru a-l împiedica să urmărească un camion încărcat cu lemne. IPJ Suceava și IGPR nu au dat niciun punct de vedere

În această dimineață, în jurul orei 05.00, în timp ce activistul de mediu Daniel Bodnar se îndrepta spre casă, pe raza localității Vicovu de Sus a văzut un camion care părea a fi supraîncărcat cu material lemnos și care în avizul de însoțire a mărfii ar fi fost trecuți 16 metri cubi de lemn. Deoarece activistului de mediu i s-a părut că respectivul transport nu este legal și la prima vedere cantitatea încărcată nu corespundea cu cea de pe aviz, a încercat să urmărească respectivul camion. La un moment dat, în fața mașinii lui Daniel Bodnar și-a făcut apariția un autoturism marca Mercedes. Șoferul autoturismului care s-a poziționat în fața activistului de mediu circula în zig zag pentru a nu-l lăsa pe Bodnar să depășească și să poată circula în condiții normale.

Cel mai probabil șoferul Mercedes-ului a avut rolul de a-l împiedica pe Daniel Bodnar să sesizeze transportul suspect și bineînțeles să îl filmeze. Pentru a asigura o distanță cât mai mare între mașina activistului de mediu și camionul aflat în vizorul lui Bodnar, șoferul Mercedes-ului pe lângă faptul că circula în așa fel încât să nu poată fi depășit, circula încet și din când în când călca frâna brusc. După mai multe minute de șicanări în trafic, Daniel Bodnar a încercat să depășească autoturismul care circula în fața sa, iar șoferul ultimei mașini a fost atât de determinat să îl oprească pe Bodnar încât s-a izbit în mașina activistului de mediu.

Când un echipaj de poliție a ajuns la fața locului, șoferul Mercedes-ului a strigat către Daniel Bodnar „Oprește live-ul!”. Individul le-a spus polițiștilor că el circula regulamentar iar Daniel Bodnar a încercat să îl depășească și s-a izbit în el. La un moment dat, șoferul Mercedes-ului s-a distanțat de polițiști și de Daniel Bodnar după ce a fost apelat de către tatăl său.

„Cei care spun că am greșit ținând telefonul în mână au dreptate, dar când ești încolțit nu ai cum să stai liniștit fără sa ai vreo probă. Drumul fiind liber, am considerat că pot face acest lucru fără să pun pe cineva în pericol. Nu este prima dată când una din escortele celor care transportă lemn recurg la asemenea gesturi”, a scris Daniel Bodnar la descrierea filmării postate pe pagina sa de Facebook.

MOMENTUL ACCIDENTULUI LA MINUTUL 01.45

„În momentul în care am pornit în urmărirea lui (n.r. – camion încărcat cu lemne) a venit această mașină a patronului sau a băiatului patronului, a întors în fața mea. Mi-a blocat dreptul de a depăși, chiar dacă e linie discontinuă aici. Te simți amenințat, nu știi ce are în mașină, cu ce poate arunca”, a spus Daniel Bodnar în timpul live-ului.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și Inspectoratul General al Poliției Române nu au oferit niciun punct de vedere cu privire la acest eveniment. Ce măsuri au luat polițiștii, dacă au luat, știu doar reprezentanții Poliției și șoferul Mercedes-ului.

La volanul autoturismului marca Mercedes Benz se afla Vasilică Știrban (22 de ani), fiul lui Vasile Știrban. Un fratele de-al lui Vasilică Știrban este pădurar pe raza localității Marginea. Tânărul care s-a ocupat să-l împiedice pe Daniel Bodnar să urmărească camionul suspect le-a spus polițiștilor că în momentul în care a avut loc coliziunea, el s-a ferit de o pisică iar Daniel Bodnar s-a izbit în mașina tânărului.

 

 

Comentarii

Vasile Grigorean

12.11.2020 12:46

La Marginea e jale cu ocolul silvic. Cea mai mare mafie din zona. Daniel Bodnar sper sa faca o ONG la care sa se afilieze cat mai multi! Hotii astia merita sa fie in puscarie!

Mihai

12.11.2020 13:29

Execrabil.. Tentativa de omor, complicitate la furt organizat si sfidarea legii. Politia trebuie sa bage in puscarie aceste GRUPURI INFRACTIONALE ORGANIZATE 

Mihai

13.11.2020 00:17

'Politia trebuie sa bage in puscarie aceste GRUPURI INFRACTIONALE ORGANIZATE'.. adica sa se vage singuri in puscarie militienii, cum vine asra?

Adauga comentariu