VIDEO Mai mulți preoți din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au donat sânge: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”

Astăzi, mai mulți preoți din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților s-au alăturat organizației Sânge pentru România oferindu-se să doneze sânge la Centrul Județean de Transfuzie Suceava.

MINUTUL 16.45

„Deși oareșicum oficial, iată mult mediatizat, momentul acesta este unul cât se poate firesc. Nu e nimic neobișnuit. Ceea ce facem noi acum, ca început și ca o continuare în același timp. Ca început, adică este mai vizibilă și prezența părinților aici, cumva în mod oficial, dar și ca o continuare pen tru că nu doar acum reprezentanții părinții vin pentru a dona în mod particular sânge sau pentru a coagula în jurul lor pe credincioși, pe oamenii care sunt mai apropiați de biserică să fie prinși în această campanie. Este un lucru cât se poate de firesc și nu ar trebui prea mult să scoatem noi în evidență. Îl va scoate Dumnezeu, de va crede de cuviință. De ce zic că este un lucru firesc? E semn văzut, semn palpabil al grijei și atenției pe care trebuie să o avem noi față de cei de lângă noi, față de aproapele. Când Dumnezeu a zis <Iubește pe aproapele ca pe tine însuți> s-a referit la o iubire de aceasta, emoțională, platonică, nematerializată, nevizibilă. Actul de donare de sânge este un gest prin care nu dai o bucată de pâine unui om, nu dai o casă unui om, nu dai o sumă de bani unei persoane aflate în nevoință, dar ce îi dai? Îi dai viață, și viața vine de la Dumnezeu și când tu dai din ceea ce ai înăuntrul tău, în venele tale, pentru ca cel care are nevoie în venele și înăuntrul lui de voi, atunci tu devii colaborator cu Dumnezeu. Dumnezeu se bucură, Dumnezeu binecuvântează, Dumnezeu se miroslivește, Dumnezeu are grijă, Dumnezeu răsplătește. Nu e nevoie să primească cineva care donează câțiva mililitri de sânge nu e nevoie să primească o recompensă nici din partea statului, nici din partea unei instituții, nu trebuie pus la un afișier, nici fotografiile cu noi nu trebuie să apară peste tot. Dumnezeu va fi acela care va răsplăti, va binecuvânta și va aduce ceea ce nu poate aduce nimeni în lumea aceasta celui ce face acest gest, o mulțumire lăuntrică, o împlinire lăuntrică, lucru de care oamenii au cea mai mare nevoie. Sângele nu poate să fie fabricat, sângele poate fi numai donat. (...) Nevoia de sânge este una cât se poate de avută și poate că gestul unor oameni, suntem și noi acum, poate va determina și pe alții să urmeze exemplul”, a spus Preasfințitul Damaschin Dorneanu. 

Adauga comentariu