VIDEO Managerul Spitalului Județean Suceava s-a răzgândit, senatorul Iordache a fost extrem de liniștit: „N-am spus asta că a făcut scandal, ce scandal, doar nu a fost la crâșmă”

Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, s-a contrazis puțin și a spus că senatorul Virginel Iordache nu a făcut scandal ci doar a avut unele solicitări ce i-au fost satisfăcute.

„N-am spus asta că a făcut scandal,ce scandal, doar nu a fost la crâșmă. A fost un pacient mai special. Ceea ce a solicitat i s-a făcut, satisfăcut, și așa mai departe, la institutul Balș, își vede de sănătate, asta e. Pe mine nu a pus nicio presiune”, a declarat Vasile Rîmbu.

Acesta declarase anterior unui cotidian local faptul că senatorul Virginel Iordache a țipat la toată lumea, a amenințat și a făcut presiuni asupra medicilor, de aceea cadrele medicale au cedat și au cerut ca demnitarul să fie transferat cu elicopterul SMURD la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, doctorul Mircea Macovei, a declarat că senatorul Iordache a avut o atitudine ostilă față de medicii de la spitalul sucevean și că diagnosticul primit la unitatea spitalicească din Suceava a fost confirmat de către medicii de la institutul din București.

„Pacientul a avut o atitudine ostilă la adresa cadrelor noastre medicale în ceea ce privește competența și corectitudinea îngrijirilor și a tratamentului propus. Decizia medicului curant a fost de efectuare a transferului cu ambulanța, dar pacientul a refuzat acest lucru solicitând transferul cu elicopterul. Pacientul a făcut presiuni asupra medicilor în acest sens, amenințând cu intervenție la conducerea Ministerului Sănătății. Decizia de trasfer cu elicopterul a fost luată sub presiunea demnitarului. Spitalul Județean Suceava se delimitează de orice interferență din zona politicului”, a declarat Mircea Macovei.

Săptămâna trecută, senatorul sucevean PSD Virginel Iordache a ajuns la Spitalulul Județean Suceava acuzând dureri de cap, stări de vomă și diaree. Acesta a ajuns cu elicopterul SMURD la un spital din București, unde a primit același diagnostic ca și cel din Suceava. 

Adauga comentariu