VIDEO Marius Mihai Boghian, care a vrut să fie primar al Sucevei, a instigat la ură față de tinerii care au dansat în fața SJU pentru a descreți frunțile cadrelor medicale. Acesta este directorul unui centru social din Todirești

Ieri, tinerii dansatori ai Asociației Sportive „Bucovina Dance Studio” Suceava au susținut un Flash-mob în curtea Spitalului Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava cu scopul de a binedispune câtuși de puțin cadrele medicale din unitatea menționată și în același timp de a-i susține și încuraja să nu cedeze în perioada ce va urma.

Gestul inofensiv al tinerilor se pare că i-a deranjat pe cei mai odihniți „judecători” de pe Facebook. Aceștia nu au făcut altceva decât să îi jignească pe dansatorii care au încercat să încarce cu energie pozitivă cadrele medicale ale Spitalului Județean Suceava făcând ceea ce știu ei mai bine, anume dansând. Nu trebuie uitat faptul că Spitalul Județean Suceava se luptă cu coronavirus-ul de aproape nouă luni de zile.

Prima persoane care a instigat la ură în comentariile știrii intitulate „Tinerii de la Bucovina Dance Studio au dansat în fața Spitalului Județean Suceava pentru a descreți frunțile cadrelor medicale: <Consider că trebuie să mai avem și momente în care să ne aducem aminte că suntem oameni>” este Marius Mihai Boghian, directorul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică „O nouă șansă” din Todirești.

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, Boghian și-a încercat norocul pentru funcția de primar al municipiului Suceava, fiind votat de puțin peste 150 de suceveni. Cu acest incredibil scor, Marius Boghian s-a poziționat la coada clasamentului sub Gheorghe Nedea.

„Foarte bun mesajul. Le sta foarte bine in negru. Presupun că pacienții care se uitau pe geam s-au întrebat: a venit moarte în negru sa ne ia? Tara arde și baba se piaptănă. Lăsați dracu mascarada și ajutați oamenii care nu au ce manca, ajutați bolnavii să treacă de depresii. Mai bine făceați un protest pentru a ajuta angajații din sistemul medical și cel de asistență socială să își primească stimulentul. Le da profesorilor stimulent că stau acasă de aproape 1 an. Nu le e rușine? Dans dans și gargara cu apa cu sare. Vai de mama noastră de români”, a spus Marius Mihai Boghian pe Facebook. Acest comentariu a strâns mai multe persoane care au arătat că sunt de acord cu părerea lui Boghian.

Acesta a mai dat câteva comentarii, dar de ieri până astăzi le-a șters, dându-și seama probabil că l-au luat degetele pe dinainte.

Boghian le-a transmis dansatorilor că mai bine ar fi ajutat oamenii care nu au mâncare și bolnavii depresivi, probabil pentru că domnia sa nu are timp de astfel de lucruri fiind prea ocupat de propria persoană și de a arunca cu noroi pe Facebook.

În secțiunea de comentarii a știrii cotidianului Ziar de Suceava, individul menționat a stârnit și alte vertebrate, care au capacitatea de a gândi și de a-și expune gândurile, sentimentele și ideile în scris, să adreseze cuvinte jignitoare dansatorilor și să le reproșeze că mai bine strângeau bani pentru a-și ajuta semeni. Fără a-și pune problema că poate și unii dintre dansatori au rămas fără sursă de venit din cauza pandemiei, bravii intelectuali de pe Facebook au aruncat cuvinte grele în membrii Asociației Sportive „Bucovina Dance Studio” Suceava.

„Aveți FFF mare dreptate,d-nu-l Boghean Mihai,ei nesimtitii in loc sa ajute pe batrini cu ceva bani la pensie,sa ajute pe acei ce n-au o PIINE pe masa la copii c-au ramas fără locuri de munca sii acelora din restaurante ce-su dat faliment.

Lor le arde de DANS.

RUSINE mare sa le FIE”, a spus Rodica Cazaciuc, care susține că este din satul Moara Nică, comuna Moara. Respectiva femeie are la poza de profil și la cea de copertă o icoană cu Maica Domnului.

„Aveti perfecta dreptate d-nul Boghian”, a spus Carmen Bocanet, care ar locui în municipiul Suceava. Aceasta are mesajul „Hristos a Înviat” la poza de profil.

Comentarii jignitoare la adresa dansatorilor pot fi găsite în secțiunea de comentarii a altor ziare locale. Unii „judecători” și intigatori, precum Marius Boghian, și-au șters comentariile după ceva timp de la publicare.

„Moare lumea in spital din cauza incompetentei personalului medical si astia danseaza, bravo”, a spus Luciano Caliniuc la secțiunea de comentarii a cotidianului Monitorul de Suceava.

Ieri, în jurul orei 19.30, după ce a încasat cuvinte grele de la internauții care-și dau cu părerea când începe publicitatea la televizor, Vlad Palamariu, în calitate de reprezentant al Asociației Sportive „Bucovina Dance Studio” Suceava a lăsat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Îmi dați voie sa îl numesc gest, vă rog?

Astăzi, observând numărul crescător de cazuri din județ, la ora 07:50, am pus mâna pe telefon, trezindu-mi toți colegii instructori, antrenori și coregrafi ai clubului nostru, pentru a face un lucru prin care, speram eu, să ne arătăm compasiunea pe ultima 100 de METRI pentru cei ce ne-au salvat până acum și cei ce ne vor salva și de acum înainte: cadrele medicale ale Spitalului Județean. Știam ca dacă nu o vom face acum, nu vom mai avea ocazia în următoarea perioadă și simțeam că le vom putea “fura” un zâmbet pe sub măști.

Astfel, în mai puțin de două ore, treisprezece membri ai familiei Bucovina Dance Studio Suceava, eram în curtea Spitalului Județean “Sfântul Ioan cel Nou”, cu o emoție în inimă, emoție pe care nu am simțit-o nici la cele mai importante competiții la care am participat de-a lungul anilor. Da, noi, foști și actuali dansatori care ne-am jertfit pe cele mai mari ringuri de dans naționale și internaționale, trăiam poate cea mai mare emoție de până acum, știind ca vom dansa în fața unui public complet diferit: cadre medicale și pacienți, eroi și de o parte și de cealaltă.

Că a fost bine, că nu a fost? Nici măcar nu ne mai interesează! Când veți simți acele sentimente, vă jur că nu vă va mai trebui nimic altceva.

Dacă aveți probleme in continuare cu gestul nostru, scrieți-mi in privat. Nu merită ai mei colegi și familiile lor sa citească toate “analfabetismele” dumneavoastră.

Morala pe care am tras-o?

Avem un popor sub nivelul oricărei mări din lume, ca grad al culturii. Avem o răutate în noi, mult peste cea dinaintea acestei boli. Respectul este inexistent. Dragi părinți, dragi bunici care ne-ați crescut in felul acesta, vă suntem și vă vom fi recunoscători o viață întreagă. Restul, vai de mama lor! Stimate cadre medicale, acum înțelegem ce simțiți dumneavoastră zilnic. Dragi colegi, va iubesc nespus de mult!

Vă las câteva cifre de la oameni cu suflet, dar și de la oameni fără suflet:

10.000 de reacții, 1.500 de comentarii și 1.400 de distribuiri. Vizualizări, câteva sute de mii, dacă nu și milioane”, a spus Vlad Palamariu pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

eu

29.10.2020 08:17

Un singur comentariu:Din moment ce inteligentul asimptomatic....a comentat inseamna ca s-a uitat.ca nu a fost pe placul inimii lui...asta este altceva...Gestul este de laudat pur si simplu.

Adauga comentariu