VIDEO Mărturia unei ucrainence despre compatrioții săi rămași în țară: „Ei știu că Rusia este puternică, dar au spus că nu își vor părăsi țara și că vor muri pentru țara lor”

O femeie din Ucraina, originară din Polonia, care a părăsit țara și s-a refugiat în România de frica războiului a oferit o declarație cutremurătoare despre compatrioții săi rămași în țară. Oamenii nu sunt dispuși să-și părăsească patria și vor lupta împotriva rușilor, chiar dacă sunt conștienți că există riscul să moară.

„Nu pot să cred că se întâmpla asta în Europa. Nu pot să cred că asta se întâmplă chiar acum. Regret enorm să aud asta. Am posibilități financiare deoarece am casă, sunt din Polonia, pot merge la familia mea, sunt în siguranță deocamdată. Am avut șansa să vorbesc cu un taximetrist. Este ceva incredibil pentru că mi-a spus: <<Chiar dacă voi muri, voi rămâne și voi lupta. Voi lupta pentru țara mea, pentru copiii mei, pentru mama mea, pentru soția mea>>. Și a rămas. De asemenea am vorbit cu foarte mulți profesori și mi-au spus: <<Vom lupta, nu ne vom părăsi țara, vrem ca copiii noștri să fie în siguranță>>. Ei știu că Rusia este puternică, dar au spus că nu își vor părăsi țara și că vor muri pentru țara lor”.     

Adauga comentariu