VIDEO Medicii legiști susțin că moartea bebelușului căruia i s-a făcut rău în timpul botezului se datorează unei pneumonii

Raportul medico-legal al necropsiei efectuate asupra micuţului Iustin, pruncul din Suceava care a murit la botez, după scufundarea în cristelniţă, arată că moartea sa a avut alte cauze, se arată în Adevărul.

Medicii legişti din Suceava au transmis familei lui Iustin raportul medico-legal întocmit în urma necropsiei. 

Aceştia afirmă că moartea copilului a fost non-violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii pe fondul unei pneumonii interstiţiale, precizând că pruncul era născut prematur, „nevaccinat şi nedispensarizat“. 

Tatăl lui Iustin nu este de acord cu raportul medico-legal și a susținut că va da în judecată medicul legist care s-a ocupat de expertiză și va cere o contra-expertiză, deoarece copilul nu ar fi avut nicio boală înaintea botezului, se arată în Observator News.

Tragedia a avut loc la finele lui ianuarie, într-o biserică din Suceava. Duminică, 31 ianuarie, bebeluşul Iustin a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean Suceava, imediat după slujba de botez oficiată de preotul bisericii „Sfinţii Constantin şi Elena” din Suceava. Băieţelul a murit a doua zi, iar tatăl copilului susţine că preotul ar fi provocat tragedia. 

Medicul urgentist care a făcut manevrele de resuscitare asupra copilului declara că i-a scos din plămâni 110 ml de lichid de consistenţa apei. Tatăl a declarat că micuţul a fost alăptat chiar înainte de botez. În imaginile video de la botez se observă că bebeluşul plângea foarte tare, cu toată puterea, înainte de a fi băgat de preot în cristelniţa plină cu apă. Apoi, când a fost scos din apă şi pus în braţele naşei, copilul nu a mai scos sunete la fel de puternice.  Ancheta procurorilor va stabili cine se face vinovat de moartea copilaşului. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă, iar preotul a dobândit calitatea de suspect. 

sursa material: adevarul.ro, observatornews.ro

Adauga comentariu