VIDEO Medicii se mai și întorc din străinătate, nu doar pleacă din țară: „M-am întors pentru că mediul este mult mai prielnic din punct de vedere financiar și al dotărilor”

Doctorul Lucian Iacob specializat în chirurgie vasculară este una dintre achizițiile de marcă ale Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Acesta a activat mai bine de șapte ani în străinătate, înainte de a reveni în țară, mai întâi în mediul privat și apoi la spitalul sucevean.

„Domnul doctor Iacob Lucian este tânăr venit și angajat în cadrul compartimentului de chirurgie vasculară, care a încercat să imprime și deja a reușit o direcție nouă, superioară și foarte bine venită, să spunem, pe partea asta de chirurgie”, a declarat doctorul Mircea Macovei, directorul medical al Spitalului Județean Suceava.

Doctorul Lucian Iacob a început deja să rezolve cazuri mult mai deosebite decât ce s-a întâlnit până în prezent la Spitalul Județean Suceava, ceea ce reprezintă o noutatea pentru tehnica chirurgicală și mai ales metodele de tratament utilizate. Conducerea spitalului sucevean dorește ca pe acest palier să se poată ajunge la nivelul clinicilor universitare, iar cu ajutorul medicilor Iacob Lucian și Gelu Drupii, obiectivul pare a fi mult mai ușor de atins.

„Sperăm să păstrăm nivelul ridicat, un nivel care de altfel nu se întâlnește în alte spitale universitare și asta datorită bineînțeles dotării spitalului. Sigur că este voie și de expertiza noastră, dar noi suntem mulți, spitale dotate sunt mai puține, zic eu”, a menționat doctorul Lucian Iacob.

Acesta este originar din Roman și lucrează de șase săptămâni la Spitalul Județean Suceava, însă a activat timp de șapte ani de zile în spitale de pe teritoriul Irlandei.

„Ultimii șapte ani am lucrat în altă țară, dar rezidențiatul l-am început în Iași la Spitalul Sfântul Spiridon, unde am făcut practic trei ani de rezidențiat, după care am continuat alți trei în străinătate, în Irlanda, am dat examenul de specialist și șase luni în fellowship în Marea Britanie. M-am întors în primul rând pentru că mediul este mult mai prielnic pentru un medic, de lucrat în țară, momentan. Cel puțin, sper să rămână așa. Este mai prielnic din punct de vedere financiar și al dotărilor și anume suntem și plătiți și am găsit și un spital în care să am cu ce lucra. Eu m-am întors anul acesta, la început, prima intenție nu a fost către un spital universitar, deși mi s-a oferit postul, pentru că nu avea dotarea necesară. Ăsta e crudul adevăr. Și am ales mediul privat. După șase luni, în schimb, neputând face patologia asta mai importantă, arterială și mai grea și mai plăcută pentru mine când rezultatul este bun la sfârșit, am ales totuși un spital de stat și mi-a atras atenția un coleg asupra spitalului Suceava”, a povestit doctorul Lucian Iacob.

Medicul sucevean s-a mutat alături de familie la Suceava. Soția sa este medic stomatolog, însă în prezent se află în concediu de maternitate.

Sursa foto: www.arcadiamedical.ro

Adauga comentariu