VIDEO Mesajul managerului SJU Suceava la adresa celor care îi numesc pe medici „criminali”: „Acei <criminali> s-ar putea ca la un moment dat să fie singura soluție pentru cel care a adresat acest cuvânt sau să fie o speranță de viață”

În ultima perioadă, pe Facebook, apar din ce în ce mai multe mesaje lipsite de inteligență și pline de ură la adresa medicilor Spitalului Județean Suceava. Aceste mesaje sunt transmise în general de către niște oameni de rând al căror nivel de intelect nu estesubmediocru, care nu au tangență cu realitatea deoarece, când nu dorm, viața și-o petrec în mediul online și în fața televizorului. Aceste persoane care judecă nejustificat medicii îi pot influența în mod negativ pe acei oameni care, neștiind ce să creadă, i-au de bun orice prostie fără a o analiza cât de cât.

Acest mod de a-i „răsplăti” pe cei care își pun viața lor și a celor dragi lor în pericol pentru a salva pacienții COVID și nu numai le poate induce în subconștientul cadrelor medicale, mai ales după ce ies din tura obositoare și ajung acasă, ideea că nu primesc nici măcar minimum de respect pentru sacrificiul pe care îl fac.

Cu privire la aceste mesaje, lipsite de argumente și pline de ură managerul, Spitalului Județean Suceava a fost întrebat ce părere are, mai ales că unii internauți îi numesc „criminali” pe medicii din SJU Suceava.

 „Nu pot să spun decât că acei <criminali> sau alte apelative, pe care cu toții le știm, s-ar putea ca la un moment dat să fie singura soluție pentru cel care a adresat acest cuvânt sau să fie o speranță de viață. Și atunci eu spun că trebuie să fim oameni, trebuie să fim empatici, trebuie să fim umăr la umăr, nu fizic, dar trebuie să fim umăr la umăr pentru că avem același dușman, suntem de aceeași parte a baricadei și nu cred că este timpul și nu cred că este justificat să începem să ne luptăm între noi. Cu siguranță că probleme sunt oriunde sau vor fi, ideea este de a le diminua și de a rezolva problemele, dar nu cred că este un moment prielnic pentru a ne regla frustrările sau pornirile omenești până la urmă. De aceea, din punctul meu de vedere nu este în regulă ceea ce se întâmplă. Doctorii sunt doctori, cadrele medicale au o pregătire și sunt pregătite să ajute. Trebuie să îi susținem, eu îmi susțin colegii din spital, dar și din întreg județul. Efortul să știți că este enorm și vorbesc de unele specialități supraaglomerate dar nu numai”, a spus doctorul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.

Bineînțeles că vor exista atei care vor nega existența COVID-ului și a sacrificiului făcut de medici spunând că „gurile le sunt închise cu bani mulți”.

Adauga comentariu