VIDEO „Metoda accidentalelor” folosită la scară largă în Ocolul Silvic privat Dealu Negru, unde au fost bătuți activistul de mediu Tiberiu Boșutar și cei doi jurnaliști

Jurnaliștii de la Recorder au făcut un reportaj în pădurea administrată de Ocolul Silvic privat Dealu Negru, loc în care au fost bătuți activistul de mediu Tiberiu Boșutar și cei doi jurnaliști.

Descoperirile făcute de către cei de la Recorder scot la iveală motivele pentru care cei trei au fost bătuți cu sălbăticie, iar Tiberiu Boșutar a fost umilit în încercarea de a-l determina să nu le mai încurce socotelile.

În pădurile administrate de Ocolul Silvic privat Dealu Negru au fost descoperiți copaci sănătoși marcați ca fiind produse „accidentale”, respectiv doborâți de fenomene ale naturii. De asemenea, au fost găsite mai multe cioate nemarcate.

Trebuie menționat că la Ocolul Silvic Broșteni, care este de stat, ponderea „accidentalelor” este de  3%, în timp ce la vecinii de la Ocolul Silvic privat Dealul Negru, ponderea „accidentalelor” este de 56%.

În reportajul jurnaliștilor de la Recorder își face apariția și pădurarul Dănuț Ungureanu, unul dintre participanții la agresiunea activistului de mediu Tiberiu Boșutar și a celor doi jurnaliști. Ungureanu are o atitudine sfidătoare, însă la final când neregulile încep să apară pe bandă rulantă, se transformă în victimă și dispare de la fața locului cu ambulanța.

Un alt personaj din reportaj este Dănuț Pintea, inginer la Ocolul Silvic Dealu Negru. Acesta recunoaște că mai marchează ilegal arbori sănătoși la solicitarea proprietarilor de păduri, care în general îi sunt prieteni.      

La fața locului și-a făcut apariția și proprietarul pădurii în care a avut loc agresiunea, acesta fiind pus pe scandal, îndreptându-se amenințător către unul dintre cameramani.

Reportajul celor de la Recorder scoate încă o dată la iveală faptul că jaful din păduri se face doar cu ajutorul silvicultorilor.

Adauga comentariu