VIDEO Mii de pelerini au luat parte la tradiționalul pelerinaj al moaștelor Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava: „El ne ocrotește, am venit să-l cinstim și noi”

Mii de pelerini au fost prezenți zilele acestea la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Sărbătorile religioase prilejuite de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul au început la Suceava sâmbătă dimineața, moaștele Sf. Ioan cel Nou fiind depuse în baldachinul din curtea mănăstirii.

Miile de pelerini au luat parte astăzi, începând cu ora 12.00, la tradiţionalul pelerinaj al moaștelor Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Racla a fost purtată pe străzile din centrul orașului, începând de la Mănăstirea „Sfântul Ioan”, a ajuns până la Catedrala „Naşterea Domnului” de pe Mărăşeşti, după care a revenit la mănăstire.

„Am venit să-l cinstim pe sfântul, el ne ocrotește, am venit ca să-l cinstim și noi. Suntem de aproape din Bosanci, județul Suceava”, ne-a spus o bătrână.

„Ne rugăm la Dumnezeu, suntem de aici din oraș, nu suntem de departe ca să nu putem veni oricând”, ne-a declarat o altă femeie venită la mănăstire.

Evenimentul nu a fost scutit de incidente. Oamenii nu au mai ținut cont de nimic și s-au îmbulzit unii în alții. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de la medicii care au însoțit alaiul de pelerini pe întregul traseu pe care au fost plimbate moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Credincioşii au avut ocazia să fie binecuvântaţi de ierarhi, iar numeroase persoane s-au îngrămădit să treacă pe sub racla în care se află moaştele sfântului şi pe sub icoana care îl reprezintă pe Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

Sfântul Ioan cel Nou este considerat protector al Moldovei. Moaştele sfântului  au fost aduse de voievodul Alexandru cel Bun în Cetatea Sucevei, în anul 1402.

Adauga comentariu