VIDEO Moldovenii și ucrainenii se „înghesuie” în garsonierele de pe strada Jean Bart, din zona Gării Burdujeni. Micile locuințe găzduiesc de la 115 și până la 249 de persoane

Alegerile locale din această lună scot la iveala situații bizare în zona Gării Burdujeni, din municipiul Suceava.

După ce s-a calculat numărul total al persoanelor cu drept de vot din cele patru secții de votare din zona gării s-a aflat faptul că în mai multe garsoniere locuiesc chiar și peste 200 de persoane.

Conform municipalității, sunt repartizate peste 2.000 de persoane cu drept de vot în fiecare din cele patru secții de votare. Primarul Sucevei consideră că această situație a rezultat în urma numărului mare de străini, ucraineni și moldoveni, veniți în municipiul reședință de județ din diverse motive. Aceștia obținut vizele de flotant de la mai mulți cetățeni care dețin garsoniere pe strada Jean Bart din zona Gării Burdujeni din Suceava

(MINUTUL 24.50)

„Sunt secțiile 41, 42, 44 și 45. De unde vin aceste persoane în plus, de la niște garsoniere din zona Jean Bart, care una are 115 de persoane, una 174 de persoane, alta 130 de persoane. (...) Evident acele persoane nu locuiesc acolo și probabil nici nu participă la vot. (...) Ele au domiciliul stabil și legal în România”, a spus Ion Lungu, primarul Sucevei.

După conferința de presă, edilul a spus jurnaliștilor că există o garsonieră în care au domiciliul 249 de persoane.

Municipalitatea a decis ca persoanele domiciliate la închesuială în garsoniere să fie redistribuite către secția de votare amplasată la Școala Gimnazială Nr. 6 din cartierul Burdujeni Sat.

Conform documentelor, în municipiul Suceava ar exista circa 124.000 de locuitori.

 

 

Adauga comentariu