VIDEO Momentul în care este prins în flagrant un hoț într-o casă din Dărmănești

La data de 13 februarie 2019, pe la ora 02.00, polițiștii din Dărmănești au fost anunțaţi de către dispecerul firmei de pază RPG despre faptul că s-a declanșat alarma la locuința Mariei P. (71 de ani), din municipiul Suceava, situată pe raza comunei Dărmănești. Agenții deplasați la fața locului au găsit echipa de intervenție din cadrul RPG Suceava, care a constatat faptul că un geam al imobilului a fost forțat.

Polițiștii au luat legătura cu proprietara casei care a fost anunțată să se prezinte cu cheile pentru a putea pătrunde în clădire, timp în care oamenii legii și agenții de pază de la RPG au rămas în zonă. În interiorul locuinței a fost găsit Valentin C., în vârstă de 16 ani, din comuna Dărmănești.

Oamenii legii l-au imobilizat pe acesta, constatatând totodată că în mai multe camere se observă urme de răvășire, ușile camerelor fiind deschise, lada patului desfăcută, mai multe sertare erau deschise, iar bunurile din interiorul dulapurilor erau răvășite. Proprietara a declarat că nu adolescentul nu a apucat să fure nimic.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea „furt calificat”.

Polițiștii au continuat verificările în ceea ce îl privește pe Valentin C. și au descoperit că acesta este autorul a mai multor fapte de acest gen.

În noaptea de 28 spre 29 aprilie 2018, o persoană a furat din faţa locuinţei lui Niculai G. (49 de ani), din localitatea Dărmăneşti, un autoturism Volkswagen Golf. În cursul zilei de 29 aprilie 2019, în jurul orei 11.45, mașina a fost găsită de polițiști, iar la volan se afla Valentin C., care a declarat că nu are permis de conducere pentru nici o categorie.

La data de 5 februarie 2019, în intervalul orar 17.00 – 20.30, hoții i-au furat lui Marius C. (43 de ani), din satul Dănila, din curtea societăţii SC DZM SRL Dărmăneşti, o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, valoarea prejudiciului rezultat din avarierea vehiculului fiind estimat de proprietar la suma de 3000 de lei.

În baza acestor fapte, Valentin C. a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii suceveni fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de furt calificat, tentativă de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Acesta a fost introdus în Arestul IPJ Suceava. Cum hoțul este minor el urmează să fie expertizat din punct de vedere medico – legal, în vederea stabilirii discernământului în momentul comiterii faptelor.

Comentarii

V Zaleschi

14.02.2019 17:19

 A scapat feciorasul. Azi psd-alde au votat dublarea alocatiei. De-acum,,,, cu 150 lei/luna,,,, nu va mai fi nevoit sa fure. Fiind deja ''bogat'', politistii si firma de paza ii vor pazi si lui ''averea''. Oare se va declansa alarma si-n cazul atacarii ''averii'' lui? 

Adauga comentariu