VIDEO Moș Crăciun le-a adus cadouri elevilor de la școala din cătunul de rromi Țâmpoceni: „Copiii ăștia nu sunt vinovați pentru ceea ce se întâmplă”

Moș Crăciun i-a vizitat pe copiii din cătunul de rromi Țâmpoceni din județul Suceava. Fiecare elev al școlii din localitate a primit cadouri care mai de care mai frumoase. Micuților li s-a adus zâmbetul pe buze cu hainele, dulciurile și jucăriile primite. Moșul le-a cerut elevilor să fie cuminiți și să meargă în continuare la școală.

„Vreau ca toate programele care sunt pe hârtie pentru comunitățile defavorizate să fie puse în practică pentru că avem atâta de multe programe de nu mai vedem și când ajungem la fața locului și din nefericire, doar noi ajungem acolo unde trebuie, vedem că realitatea este alta. Copiii ăștia nu sunt vinovați pentru ceea ce se întâmplă. Vinovați suntem începând de la noi și urcând până mai sus”, a declarat Lena Ailincăi, asistent social la Organizația „SALVAȚI COPIII” Suceava.

Cadrele didactice i-au mulțumit lui Moș Crăciun pentru vizită și spun că vo face tot ce le stă în putință pentru a-i convinge în continuare pe elevii din comunitatea de rromi să nu renunțe la școală.

„Noi îi mulțumim din suflet Moșului. Sper ca aceste cadouri copiilor să le fie de folos. Sper să înțeleagă și dânșii că educația și școala este foarte importantă pentru viitorul lor”, a ținut să menționeze Mihaela Pohoață, educatoare la Școala Țâmpoceni.

„Vă mulțumim pentru cadourile oferite și sperăm că o să se îmbunătățească mai mult frecvența la școală, după această ocazie”, a completat și Maria Mihaela Avram, învățătoare la Școala Țâmpoceni.

Conducerea școlii din Țâmpoceni a apreciat acțiunea de oferire de cadouri copiilor din cătunul de rromi și din familii defavorizate, mulțumind tuturor celor implicați.

„Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor celor care s-au implicat în această activitatea de a dărui copiilor din comunitatea de la Țâmpoceni și copiilor defavorizați din satul Capu Codrului un pic de bucurie, în preajma sărbătorilor. Dorim tuturor celor care s-au implicat sărbători fericite și multă sănătate, tot ce își doresc pentru copiii dumnealor”, a precizat și Mircea Constantin Mihăilă, directorul Școlii din Capu Codrului și a celei din Țâmpoceni.

Moș Crăciun s-a arătat încântat de faptul că a luat parte la această acțiune și i-a sfătuit pe copii să nu abandoneze școala.

„Mă bucur că Moșul a putut ajunge și la școlile din Țâmpoceni și Capu Codrului și a reușit să ajungă la copiii care merg la școală și care nu lipsesc, în primul rând. Moșul ajunge la toți copiii, spunem noi mai cuminți sau mai puțin cuminți, toți copiii sunt cuminți, toți copiii sunt frumoși și trebuie să înțeleagă și ei și părinții că e foarte important să meargă la școală. Educația e foarte importantă pentru viitorul lor”, a spus Moș Crăciun.

Voluntarii de la Organizația „Salvați Copiii” sunt mulțumiți că au reușit să se implice într-o asemenea acțiune și doresc să se implice în continuare în asemenea activități.

Adauga comentariu