VIDEO Municipiul Suceava riscă să intre din nou în carantină: „Cu riscul de a deveni insuportabil, de a fi înjurat pe rețelele de socializare voi face tot ce pot să limităm răspândirea acestui virus”

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă pe care primarul Sucevei, Ion  Lungu, a susținut-o online, edilul i-a avertizat pe suceveni cu privire la faptul că există șanse ca municipiul reședință de județ să intre din nou în carantină dacă numărul bolnavilor va crește în continuare.

„Dragi suceveni, de la sfârșitul săptămânii trecute am intrat în <scenariul roșu>. Crește numărul de cazuri progresiv în fiecare zi. Ieri am ajuns la 3,31 de cazuri active la mia de locuitori. Dacă continuăm așa avem toate șansele să ajungem la începutul lunii decembrie la șase cazuri active la mia de locuitori când se poate pune problema de intrare în carantină conform precizărilor Comitetului Național pentru Situații de Urgență. (...) Fac un apel din nou la dumneavoastră să respectăm regulile pentru această epidemie, purtatul măștii în primul rând în spațiile închise, deschise, pe stradă, în spații aglomerate, în birouri. Să păstrăm distanța socială și igiena personală. Cu riscul de a deveni insuportabil, de a fi înjurat pe rețelele de socializare voi face tot ce pot să limităm răspândirea acestui virus și nu în ultimul rând să salvăm cât mai multe vieți omenești. Pierdem oameni dragi în orașul nostru aproape în fiecare zi și niște oameni iresponsabili ne trimit la constituție că nu respectăm drepturile și libertățile cetățenilor. Aici discutăm de viață și de moarte. Vă implor dragi suceveni să respectăm regulile, să ajutăm indirect cadrele medicale din spital care sunt epuizate în urma bătăliei pe care o duc cu acest virus nemilos de peste jumătate de an. Doamne, ajută-ne să trecem de această perioadă grea din viața orașului nostru!”, a spus Ion Lungu.


MUNICIPIUL SUCEAVA și opt comune limitrofe au fost băgate în carantină totală. Mai bine de un sfert din cazurile de coronavirus din țară au fost înregistrate în municipiul Suceava

Suceava și cele opt localități limitrofe rămân în carantină și după 15 mai

Suceava și cele opt comune limitrofe au ieșit din carantină

 

 

 

Adauga comentariu