VIDEO Nesimțirea dusă la rang de artă. Primăria Moldovița ar arunca pământ peste gunoaiele de pe malul râului cu nume omonim:„Nu este nici trafic de persoane, nu este nici trafic de armament, sunt gunoaie, ceva obișnuit”

Localnicii din comuna Moldovița, din județul Suceava, sunt nemulțumiți de groapa de gunoi ce a luat naștere ilegal pe malul râului care le străbate localitatea.

La nici o săptămână de zile, de când Garda de Mediu și Apele Române au luat la întrebări Primăria Moldovița cu privire la această groapă de gunoi, localnicii au surprins metoda prin care se curăță malul râului. Cei din urmă spun că Primăria a dat ordin ca gunoaiele să fie îngropate.

Întrebat dacă știe de excavatorul care îngroapă gunoaiele de pe malul râului Moldovița, primarul nu s-a arătat mirat, ci dimpotrivă a părut total de acord.

Reporter Ziar de Suceava: - V-am sunat pentru a vă întreba dacă știți de filmarea care circulă pe internet, în care se vede un excavator care îngroapă gunoaiele de pe malul râului Moldovița.

Traian Iliesi: - Ce filmări?

R ZdSV: - Este o filmare cu un excavator care ar îngroapa gunoaiele de pe malul râului Moldovița.

T.I.: - Da, păi face curat, sigur că da. Avem termen. (...) Facem curat, nu sunt cine știe ce multe gunoaie. Sunt câteva gunoaie, tot de oamenii din sat. Facem curățenie, în două, trei zile e gata și s-a rezolvat problema. Alt ceva?

R ZdSV: - Dar e în regulă să se îngroape gunoaiele acolo?

T.I.: - Nu, nu sigur că nu-i în regulă, dar se mai întâmplă, cum se întâmplă și la Spital la Craiova și în București și în toată țara și în oceane și în mări, na, nu-i în regulă dar nu sunt exagerat, sunt foarte puține, vreo două, trei mașini, patru mașini. Le strângem și s-a rezolvat problema. Nu este nici trafic de persoane, nu este nici trafic de armament, sunt gunoaie, ceva obișnuit la nivel național și mondial.

R ZdSV: - Da, dar e poluare.

T.I.: -  Da, hai la revedere!

Edilul nu a dorit să înregistrăm declarația telefonică pentru că, conform spuselor sale, facem „matrapaslâcuri”.

„Urmare a telefonului primit de ieri, am luat legătura cu domnul director Drăgoi, de la Apele Române, care a trimis în zonă agentul hidro de la Gura Humorului. Agentul hidro a făcut o constatare, a încheiat o notă de constatare în care a consemnat că se lucra în zonă cu două utilaje, un încărcător și o autobasculantă. Se luau deșeurile de acolo și se transportau de către Primărie, cu un operator din zona Moldovița și nu s-a constatat ieri că aceste deșeuri sunt îngropate. (...) Având în vedere că termenul de salubrizare a zonei este de 31 ianuarie, vineri împreună cu colegii de la Apele Române ne vom deplasa în zonă și vom verifica dacă măsura a fost realizată. Vreau să menționez că Primăria Moldovița a fost sancționată pentru abandonarea acestor deșeuri de către Apele Române”, a spus Adriana Iordache, comisarul șef al Gărzii de Mediu Suceava.

Garda de Mediu, Apele Română, Sistemul de Gospodărire a Apelor și Primăria Moldovița au stabilit că zona trebuie curățată, iar pentru a se evita pe viitor depozitarea deșeurilor pe acel mal, se va monta o barieră care să interzică accesul în zonă.


Groapa de gunoi din spatele mocăniței din Moldovița, în urmă cu aproximativ o săptămână.

Adauga comentariu