VIDEO Nevoia de a fi confirmat a ieșit din nou la iveală. Ștefan Mandachi s-a supărat pe toată lumea pentru că nu a fost lăudată suficient campania de donații 1CM.ro

Oamenii simt nevoia permanent de confirmare în acțiunile, gândurile sau intențiile lor. Aceștia își doresc să fie admirați, să fie în conformitate cu ideea societății despre omul „ideal”.

„Dacă un om are nevoia de a fi admirat permanent va găsi o modalitate de a ieși în evidență. Uneori acest lucru este făcut elegant și într-o manieră artistică sau armonioasă – de exemplu într-o piesă de teatru poate fi ales un rol activ, care să pună în valoare o personalitate accentuată. Alteori, poate fi aleasă o variantă mai puțin plăcută – de exemplu o comunicare zgomotoasă, o impunere a dorințelor prin forță și printr-o atitudine dură, agresivă chiar. În ambele situații omul a ieșit în evidență. Este posibil ca în ambele situații să existe oameni care să îl admire. Este mai puțin probabil însă ca în ultima situație, oamenii să îl accepte foarte mult în preajma lor”, a explicat psihologul Raluca Bănuță.

Această nevoie de confirmare pare să se dezvolte și la Ștefan Mandachi, care a avut o inițiativă extrem de lăudabilă prin care a încercat să ajute cu cât mai mult posibil Spitalul Județean Suceava și nu numai. Se pare că patronul de la Spartan simte nevoia de a fi lăudat pentru acțiunile sale. Noi nu putem să spunem decât Jos Pălăria Ștefan Mandachi pentru campania ta, dar când este să ajutăm pe cineva nu cred că este foarte potrivit să aducem reporșuri pentru că nu am fost ridicați în slăvi.

„1. Cum se cheamă atunci când uiți ceva? Amnezie? Unii au un lapsus când vine vorba de campania de donații numită 1CM.ro. O fi greu de pronunțat...

2. Prima secție de terapie intensivă, Camionul 1CM, achiziționat prin campania inițiată de mine, se apropie de Suceava. Da, l-am achiziționat prin niște eforturi supraomenești, cu sprijinul oamenilor, fără bani de la stat. Eu și cu voi, cei care ați donat cu mărinimie! Iată că acum unii vor să fure startul și să minimizeze reușita noastră. Dar revin eu cu detalii corecte, nu rămâne așa! Iar presa ar trebui să fie mai atentă și obiectivă câteodată. O achiziție de 700.000 euro, realizată cu mari sacrificii, a fost trecută sub o tăcere mormântală.

3. Acum o săptămână, am dotat prin 1CM, o secție de pneumologie în spitalul Covid de la Suceava (oxigenatoare, monitoare etc.). Personalul de acolo este fantastic!!! Am râs, am glumit dar în spatele poantelor am priceput cât de greu este să lucrezi într-un spital cu sute de pacienți infectați. E greu. Și fizic, dar mai ales psihic. Am stat juma' de oră cu costumul de cosmonaut pe mine și m-am copt. Eram ud leoarcă, până-n călcâie. Da, cei care se spetesc aici să salveze oameni merită tot respectul și mă felicit că m-am implicat să-i ajut. Merită!

4. N-am mai făcut zarvă cu vizita mea în spital, pentru că eram epuizat de oboseală și oricum, lumea a înțeles cum ne-am mobilizat noi, cei de la 1CM: am strâns UN MILION JUMATE DE EURO în bani și încă vreo 300.000 euro în donații și servicii în nici două luni. Enorm!!! Ca să înțelegeți ce înseamnă suma asta, vă traduc în lei vechi: 87 MILIARDE. Leuț cu leuț, centimetru cu centimetru, un efort colosal pentru fiecare om implicat (ne-am implicat toți fără niciun interes, voluntariat curat). Și am fost o mânuță de oameni. Nicio altă entitate, nicio fundație umanitară, nicio companie, niciun partid, nicio altă asociație nu a reușit performanța noastră, fie că vorbim de fundații <<grele>>, vechi pe <<piață>>, cu echipe solide și plătite, cu relații, cu sponsori giganți de prin București și orașele mari. Bravo lor, au făcut minuni și ei, dar mă întreb: chiar așa, cea mai mare performanță din pandemie (în 45 zile) a fost ignorată de către mulți care nu trebuiau să o ignore (inclusiv de către presă)?

5. Repet, am fost în spital (se vede în filmare) în luna iunie 2020. (când mulți erau la grătare deja). Dar nu e prima dată. În aprilie am descărcat (împreună cu voluntarii) tiruri întregi de donații în spital, când era un focar absolut (înconjurat de Armată, nimeni nu se apropia nici la un kilometru de spital). Mă rog, astea-s amintiri din copilărie, nu mai revin.

6. Cei care au donat pentru 1CM nu au avut încredere să doneze direct statului, direct spitalului sau altei instituții ori fundații. Erau liberi să o facă direct, fără <<intermediari>>. Oamenii au decis însă să doneze PRIN noi, prin 1CM.ro. Oare de ce? Pentru că au avut motive întemeiate să o facă: am cumpărat cele mai ieftine și calitative echipamente într-un timp record, cu o transparență maximă și cu multă muncă. Și ca să nu mai ne ascundem după deget: pentru că au avut încredere în MINE! M-au delegat pe mine să mă ocup de achiziții. Acești donatori reprezintă o comunitate, un trib, o echipă, de aceea, trebuie menționați ca echipă (măcar). Ei merită să nu fie uitați sau trecuți cu vederea. Iar echipa se numește 1CM (se pronunță UN CENTIMETRU).

7. Și o rugăminte personală pentru toți cei care mă urmăresc sau mă sprijină: vă rog foarte foarte frumos, NU îmi mai mulțumiți și nu mă mai supranumiți în niciun fel. Apreciez cu toată ființa mea fiecare literă pe care mi-o scrieți cu generozitate, mă bucur cu sinceritate de orice cuvânt frumos, dar de multe ori mă simt jenat și nu sunt confortabil cu etichete de salvator, erou al Bucovinei etc. Dacă tot vreți să ne menționați, precizați despre echipa 1CM. Știu că eu am fost locomotiva strângerilor de fonduri a campaniei și i-am tras pe toți după mine, dar este suficient câtă recunoștință am primit de la voi raportat la cât am oferit.

8. Actualmente, am multă treabă, pandemia mi-a afectat toate afacerile, așa că am foarte mult de muncă. Nu am niciun alt obiectiv, nu mă interesează politica, nu sunt în conflict cu nimeni. Singurul obiectiv este să muncesc. Vă iubesc”, a scris Ștefan Mandachi pe pagina sa de Facebook.

Nemulțumirea patronului de Spartan vine cel mai probabil de la faptul că reprezentanții Spitalului Județean Suceava au prezentat ieri o listă cu toți cei 212 donatori, din perioada pandemiei de coronavirus, iar Ștefan Mandachi nu a fost menționat în fruntea topului donatorilor.

Sursa foto: www.republica.ro

Sursa video: NewsBucovina

Comentarii

Apolitic

13.06.2020 20:06

Prima data te vor invita sa intri în politica. Deja te-au invitat. Dacă-i refuzi, te vor atrage cu momeala. Dacă-i refuzi, îți vor arata biciul si vor cauta sa te șantajeze, sa te constrânga. Dacă în continuare vei refuza, te vor șicana, îți vor face praf afacerile, îți vor inscena diverse și vei fi și tu uimit sa constați cât de mare e increngatura oculta politica-justiție-... și la Suceava. Deja ai o anumita popularitate și devii incomod pt. ca refuzi sa joci după cum ți se canta, refuzi să-ți vinzi sufletul increngaturii oculte, și mai refuzi sa iei poziția ghiocelului și sa execuți ordinele oculte precum cei din "lumea bună" a Sucevei. În curând popularitatea ta va ajunge la masa critica și vei vedea ca vor începe sa se întâmple diverse lucruri care te vor uimi. Părerea mea personala este ca în aprox. 2(DOI) ani,... ori te vom vedea înregimentat obedient în politica, sub niște tentacule protectoare, ori... brutal marginalizat ca numai prietenii își vor mai aminti de tine și de modul curajos cum ai strigat pt. drepturile cetățenești, drepturi ale tuturor, de fapt.

Adauga comentariu