VIDEO O armată de „mascați” și jandarmi au descins la o înmormântare transmisă live pe Facebook. Au fost împărțite amenzi în valoare totală de 9.000 de lei, până în prezent

Ieri, pe la ora 15.30, un cetățean a făcut o transmisiune live pe Facebook de la o înmormântare ce avea loc în orașul Gura Humorului, județul Suceava. În respectiva filmare se putea observa faptul că la eveniment participau peste 100 de persoane, care nu respectau regulile de distanțare socială și care nu purtau măști de protecție.

Pe seama acestei filmări, autoritățile s-au sesizat și s-au deplasat la cimitirul public din Gura Humorului echipaje ale Serviciului de Ordine Publică, ale Serviciului de Acțiuni Speciale, ale Poliției orașului Gura Humorului dar și din Detașamentul de Jandarmi Gura Humorului. Când au ajuns aceștia la cimitir, înmormântarea se încheiase și nu se mai afla nicio persoană acolo.

Pe urmă, cercetările au continuat și astfel într-o curte din localitatea menționată au fost găsiți mai mulți membrii ai familiei persoanei decedate.

Autoritățile i-au înștiințat pe cei din urmă cu privire la faptul că nu au voie să organizeze la locuința respectivă activități la care să participe un număr mare de persoane. Cu această ocazie, membrii familiei au garantat că vor respecta prevederile legale. 

Totuși, pe seama filmării de pe Facebook, proprietarul gospodăriei în curtea căreia se aflau membrii familiei îndoliate a fost sancționat contravențional. De asemenea, din filmarea respectivă au fost identificate alte 13 persoane. În total au fost aplicate 14 amenzi, în valoare totală de 9.000 de lei.

Pentru a se asigura că membrii familiei îndoliate vor asigura toate regulile în continuare, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică și cei de la Serviciul de Acțiuni Speciale au monitorizat zona.

Oamenii legii continuă verificările pentru a-i identifica și pe restul participanților surprinși în filmarea publicată pe Facebook.

Adauga comentariu