VIDEO O femeie a ajuns în stradă cu patru copii după ce propria mamă i-a dat foc la casă de două ori. Comunitatea din Bosanci luptă să-i construiască o nouă locuință

Administrația locală a comunei Bosanci și cetățenii din localitate au luat măsuri pentru a construi de la zero o casă în care să stea o localnică a cărei imobil a fost incendiată chiar de mama sa.

Anca a rămas fără casă la începutul acestei luni, când mama sa a dat foc imobilului pentru a o goni pe fiica sa. Anca este mama a patru copii, iar tatăl acestora a plecat de lângă ei fără a-i ajuta cu ceva ulterior.

„A fost teribil. Era noapte, întuneric, să văd cum arde casa... . Țipam după ajutor, nu era apă, nu era cine să stingă, mă pierdusem, nu știam nici să mai sun la ambulanță sau la ăștia că mă pierdusem. (...) În timpul ăsta copiii au apucat să iasă din casă fuga și au fugit la frate-miu în casă că era noapte, chiar și ploua în seara aceea”, a spus Anca S..

Același eveniment s-a mai repetat în urmă cu ceva timp, când mama Ancăi, ca și acum, a dat foc casei în care locuia fiica sa cu copiii ei. Atunci, Primăria Bosanci a refăcut acoperișul casei, a tencuit trei camere, a pus geamuri, a amenajat casa în așa fel încât să poată fi locuită în condiții normale.

Până când construcția a fost finalizată, femeia a stat cu copiii sub acoperișul gărilor din zonă.

Și de această dată, administrația locală a luat măsuri pentru a ajuta familia Ancăi.

„Pentru această familie, Consiliul Local, a aprobat deja trei ari de teren. Sunt câțiva cetățeni care au donat sume de bani pentru a construi o casă și ne vom apuca cât de repede putem pentru a-i construi o casă”, a spus Neculai Miron, primarul comunei Bosanci.

Până când noua casă va fi construită, Anca și copiii săi vor fi găzduiți de către un vecin în locuința acestuia. Drept mulțumire, copiii împreună cu mama lor îl ajută pe bărbat în treburile gospodărești.

„Mi-a fost milă de ei că are patru copii, unul e dus, dar trei copii. Și nu au unde dormi, unde se oploși, trebuie să aibă și ei undeva o condiție de trai. Domnul știe. (...) Dacă nu au unde să se ducă ce să fac? Să îi scot în timpul iernii afară? Nu se poate”, a spus Nicolae Bursuc.

Mama Ancăi, o femeie de 52 de ani, i-a cerut fiicei sale să-și ia copiii și să plece din casa sa cât mai repede. În urma unei asemenea discuții, femeia s-a hotărât să dea foc casei pentru a-și motiva fiica să plece.

Ileana, mama Ancăi, este divorțată de soțul său, de când fiica sa avea șase ani.

 

 

Adauga comentariu