VIDEO O femeie din Valea Moldovei i-a otrăvit animalele vecinei cu care se ceartă pentru o bucată de pământ: „Și care e problema?”

Ieri, 5 iunie 2020, reprezentanții de la Asociația Casa lui Patrocle și polițiștii s-au deplasat în localitatea Valea Moldovei la gospodăria unei femei care a sesizat faptul că două pisici i-au fost otrăvite de vecina sa. Între cele două femei a luat naștere un conflict din cauza unei bucăți de pământ, mai exact din cauza câtorva metri din ulița dintre casele lor.

Femeia, căreia i-au fost otrăvite animalele din curte, a sunat la 112 și la Asociația Casa lui Patrocle. La fața locului au intervenit criminaliștii care au făcut cercetări. Vecina femeii a recunoscut faptul că ea a otrăvit animalele respective cu otravă pentru șobolani.

Făptașa care a „semănat” mai multe bucăți de carne otrăvită a recunoscut că voia să îi omoare câinii vecinei sale, dar nu consideră că este vreo problemă că au murit pisicile acesteia. 


Joi, 4 iunie 2020, femeia, care a sesizat evenimentul, și-a găsit cele două pisici fără viață în apropierea casei. La scurt timp, aceasta a găsit mai multe bucăți de carne care păreau a fi puse cu intenție pentru a fi mâncate de animale. Dându-și seama că acele bucăți de carne sunt otrăvite femeia și-a închis restul animalelor în șură și a sunat la 112. În acea zi autoritățile nu i-au dat importanță femeii și nu s-au deplasat la fața locului.

Vineri, 5 iunie 2020, femeia a anunțat din nou Poliția despre cele întâmplate, dar de această dată a anunțat și Protecția Animalelor. Ieri, polițiștii și-au făcut timp și au intervenit la fața locului unde au făcut mai multe cercetări.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

„Valea Moldovei, azi.

Goana dupa o palma de teren, razbunare si animale nevinovate ucise. Totul a plecat de la o bucata de pamant, de parca l-ar lua cu ei in groapa, sau de parca ar juca in rascoala din 1907. Sa nu va imaginati ca se razboiesc de la hectare de pamant, ci de la cativa metrii de ulita care le trece printre case. Aici e dilema, a cui e ulita? Care-i intabulatul, si care-i pagubitul?

Pe fondul acestei dispute, o familie s-a razbunat pe animalele celeilalte familii, si-a imprastiat bucati de carne pline cu otrava.
Scenariu premeditat, bine pus la punct si organizat dupa mintea si puterea lor, doar ca n-au calculat si faptul ca biata femeie va suna la 112. Speta simpla si clara. Animale ucise, probe, si vecina care recunoaste fapta comisa.

Cronologic, femeia a sunat aseara la 112.
N-a venit nimeni, de-aceea ne-a contactat disperata. Cand am ajuns azi acolo, venise si politia, iar daca aseara n-au luat nici o masura, azi s-au organizat exemplar. Din ceea ce stim, s-a deschis un dosar penal pentru ucidere cu intentie si fara drept a animalelor. Ancheta ca la carte, criminalist, poze, probe, medic veterinar care a sigilat cadavrele si o punga intreaga de carne cu otrava (momeala), audieri, trimiterea probelor catre ANSVSA Suceava, si Doamne Ajuta!

Urmeaza ancheta autoritatilor si verdictul procurorului de caz, dosarul va fi trimis Parchetului Gura Humorului. Si chiar tragem speranta intr-o ancheta ca la carte, ca cea a politistilor prezenti azi aici. Iar avocatul asociatiei noastre, Bogdan Voronca, prezent in majoritatea spetelor si cazurilor pe care le-am sesizat, va reprezenta aceasta femeie in instanta.

Ne luptam de ani intregi cu criminalii de animale, cu mentalitati, dar si cu autoritati.
Iar daca in trecut moartea violenta a unui animal reprezenta zero barat, acum in schimb, prezenta politiei, a criminalistilor, necropsiile, dosarele penale si aplicarea sanctiunilor, a inceput sa devina normalitate. Iar acesta este un pas imens facut inainte, catre civilizatie.

In demersurile noastre disperate, si in bataliile cu morile de vant, un om ne-a promis sprijin neconditionat prin institutia pe care o reprezinta. Si-a onorat si promisiunea de suflet, si cea profesionala, si este mereu acolo cand avem nevoie de autoritati. Si poate ca in catunele mici si indepartate, nu toti politistii sunt familiarizati cu aceste proceduri, insa el este mereu acolo. Sa-i invete.
Iti multumim, Ionut Epureanu!
Pentru un pas mare inainte!
Si pentru mai putine cauze pierdute!

Iar mai jos, cap la cap, evenimentele de azi”, au spus reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle.

Comentarii

Moldoveanu Mire...

08.06.2020 12:29

Dă-o in plm de scorpie se vede pe fața ei că e o jigodie de muiere...in pușcărie să putrezească...dacă are proprietate de ce nu își pune gard dobitoaca...dacă era un copil cu oiile pe islaz...si ducea carnea acasă la părinții...sau te miri eu ce...la pușcărie să putrezească...cum adică dacă eu am curte pot să tai să cioparțesc animalele veciniilor că deh e curtea mea...o resimțită ....

Adauga comentariu