VIDEO O nouă premieră națională a polițiștilor suceveni. O femeie a primit amenda maximă de 3.000 de lei pentru că a abandonat un motan la marginea unui drum

În premieră națională, o femeie a primit amenda maximă pentru că a abandonat un motan. Polițiștii suceveni i-au dat o amendă de 3.000 de lei pentru fapta comisă. 

La data de 16 august 2020, o femeie a oprit mașina pe raza localității Bunesti și a aruncat un sac în care se afla un motan. O altă femeie a văzut, a oprit, a fotografiat, a salvat animalul și a anunțat asociația Casa lui Patrocle cu privire la acest eveniment. Reprezentanții asociației, împreună cu apelanta au fost la Poliția din Fălticeni, unde a fost depusă o plângere pentru fapta sus-menționată.

După ce a fost abandonat, motanul a ajuns pe mâinile altei femei care s-a angajat în îngrijirea animalului, care între timp a fost castrat și vaccinat. Felina așteaptă să fie adoptată.

„Mulțumim autorităților din Suceava care-și fac treaba exemplar! Poliția Suceava a sancționat fără să clipească un act de cruzime asupra unui animal! Aceasta este de fapt normalitatea! Căci avem o Lege a Protecției Animalelor veche de 16 ani în care sunt prevăzute aceste sancțiuni și infracțiuni!

Acest caz este doar unul dintre cele peste 25 de dosare penale deschise anul acesta”, a transmis Casa lui Patrocle.

Despre acest eveniment, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a ținut să transmită un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Gradul de civilizație al unei societăți se reflectă în toate domeniile vieții sociale și se transpune și în modul de colaborare a instituțiilor publice cu societatea civilă.
Protecția animalelor și toată problematica asociată este un segment aparte ce impune pe de o parte o abordare intersectorială și pe de altă parte mult suflet și empatie din partea celor care iubesc necuvântătoarele.
La începutul acestui an polițiștii și #CasaluiPatrocle au inițiat un parteneriat care nu s-a materializat intr-un înscris steril, ci a însemnat sute de animale salvate, zeci de dosare penale intocmite celor care săvârșesc acte de cruzime impotriva animalelor, agresori arestați și trimisi în judecată, amenzi aplicate spre cuantumul maxim prevazut de Legea 205/2004.
Zilele trecute am finalizat verificarile intr-o alta sesizare făcută de prietenii și partenerii de la #CasaluiPatrocle. Un <om> a abandonat, aruncând dintr-un sac din mersul mașinii, un pisoi la zeci de kilometri de curtea pe care el, animalul, în inocenta sa a crezut-o a fi <casa> lui. 3000 de lei este amenda maxima prevazuta de lege. Aceasta este și sancțiunea pe care au aplicat-o polițiștii Postului de Poliție Bunești. Sunt măsuri sanctionatorii normale, sunt pasi spre normalitate. Impreuna cu partenerii de la #CasaluiPatrocle am urmărit și evoluția ,,victimei". Astăzi i-am făcut o vizită. A beneficiat de tratamente medicale, a fost sterilizat, e extrem de jucăuș și așteaptă un stăpân-un prieten.
Prin parteneriat si încredere putem schimba lucruri, putem aduce fericire în suflete diferențiate doar de considerente subiective: oameni și animale”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

Asociația Casa lui Patrocle roagă comunitatea să sesizaze orice eveniment în care animalele sunt victime.

„Anul acesta am făcut peste 10 plângeri în urma cărora s-au deschis cam tot atâtea dosare penale. Anul trecut mai multe. În perioada imediat următoare, avocatul asociației va trimite adrese oficiale prin care vrem să aflăm cursul și finalitatea fiecărui dosarel penal, în care ne-am pus timpul, munca, sufletele și speranțele.

De la câinii împușcați, pâna la cei bătuți și maltratați, și la caii nenorociți!

Și atenție! Mare parte dintre aceste dosare penale se puteau lăsa detașat cu infracțiuni, și nu cu contravenții sau sancțiuni. În afara celor doi inși din Dumbraveni care au rupt-o pe Arabella în bătaie și care au fost reținuți în arest - nu prea tragem speranța să vedem altceva în afară de amenzi. Pedepsele le aplica instanțele de judecată la propunerea procurorului. Se manifestă prea multă clemență, și în general se aplică pedepse cu suspendare. Sau amenzi. De ce?!

Tragem speranța că vom trăi și vremuri mai bune. Primim sute de mesaje în care ne întrebați ce se întamplă în dosarul Iacobeni. Nu știm ce să vă răspundem, așteptăm și noi cu nerăbdare un comunicat oficial.

Faceți sesizări pentru orice animal abandonat! Trebuie doar o probă minimă și curaj”, au transmis reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle.

Vă amintim că, în luna februarie a anului 2020,în premieră națională, polițiștii suceveni l-au reținut pe „Băiatu Gagicarul” fără a exista nicio plângere împotriva sa. Atunci, Gabriel Litră, care s-a autointutulat „Băiatu Gagicarul” a ajuns în arestul IPJ Suceava după ce și-a maltratat iubita în timp ce era filmat.

Adauga comentariu